ونیر کامپوزیت

ونیر کامپوزیت

ونیرکامپوزیت یکی از روش های پرکاربردی است که برای اصلاح طرح لبخند کاربرد زیادی دارد. با کامپوزیت می توانید ظاهر لبخند خود را بهتر کنید و هنگام خندیدن اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید. دکتر علیرضا عابدینی یکی از بهترین دندان پزشک های نجف آباد اصفهان است که برای انجام ونیرکامپوزیت می توانید به کلینیک وی مراجعه کنید. با کامپوزیت می توانید بسیاری از مشکلات و نقص های دندانی تان را برطرف کنید از جمله این که فاصله بین دندان هایتان را ببندید یا دندان های شکسته و لب پر شده را ترمیم کنید.

دندانپزشک زیبایی و کاشت دندان در نجف آباد اصفهان

ونیر کامپوزیت چیست ؟

ونیر کامپوزیت از جنس رزین نیمه شفاف می باشد و می توان آن را در یک جلسه بر روی دندان های فرد قرار داد. ونیر کامپوزیت ونیر مستقیم است و در شرایطی که تعدادی کمی از دندان ها را بخواهیم ونیر کنیم کاربرد دارد. این روش جایگزین محافظه کارانه تری نسبت به لمینت می باشد.

کاربرد کامپوزیت ونیر

ونیر کامپوزیت مانند لمینت دندان کاربرد های زیادی دارد و با استفاده از آن می توان نقص های زیبایی دندان را برطرف کرد.  از کاربرد های مهم کامپوزیت می توان  به رفع مشکلات ساییدگی دندان، پوشاندن فاصله بین دندان ها، رفع تراشیده شدن دندان ها، کوتاهی و شکستگی دندان ها اشاره کرد. اگر در نجف آباد اصفهان ساکن هستید و به دنبال بهترین متخصص زیبایی هستید؛ دکتر علیرضا عابدینی متخصص دندانپزشکی ترمیمی نجف آباد با افتخار میزبان شما خواهند بود.

مزایای ونیر کامپوزیت نسبت به لمینت

از مزایای ونیر کامپوزیت نسبت به لمینت می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  1. انجام لمینت دندان به طور کلی یک تا دو هفته طول می کشد در صورتی که ونیر کامپوزیت را در یک جلسه می توان انجام داد
  2. ونیر کامپوزیت نسبت به لمینت مقرون به صرفه تر است
  3. نسبت به لمینت طبیعی تر است

معایب ونیرکامپوزیت

هر روشی که برای اصلاح طرح لبخند به کاربرده می شود معایبی نیز دارد . ونیر کامپوزیت نیز از این قاعده مستثنی نیست . از معایب ونیر کامپوزیت نسبت به لمینت می توان به نداشتن استحکام زیاد اشاره کرد . رزین های استفاده شده در ونیر کامپوزیت نسبت به لمینت ضعیف تر است بنابراین احتمال تراشیدن و خراشیده شدن آن نسبت به لمینت بیشتر است .

بیشتر بدانید  ونیر کامپوزیت آی پی اس

معایب ونیرکامپوزیت

باگذشت زمان شفافیت ونیر کامپوزیت از دست می رود و رنگ آن مات می شود اما جلا دادن مجدد آن کار آسانی است و با یک جلسه می توان دوباره رنگ ونیر کامپوزیت را شفاف کرد . طول عمر ونیر کامپوزیت ۷-۱۰ سال است اما لمینت دندان ماندگاری بیشتری دارد و طول عمر آن نزدیک به ۱۵-۲۰ سال است .

عوارض ونیرکامپوزیت

از عوارض ونیر کامپوزیت می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • عفونت لثه در صورت رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان
  • افزایش حساسیت در دندان ها و بروز حساسیت دمایی
  • مشکل در تنظیم دندان های جدید
  • عدم تطبیق رنگ کامپوزیت با رنگ دندان
  • شکستن و آسیب دیدن ونیرکامپوزیت

فرایند کامپوزیت دندان چقدر طول می کشد؟

برای انجام کامپوزیت معمولا در جلسه اول ویزیت اولیه انجام می شود سپس در جلسه بعدی پیوند داده می شود. ونیرکامپوزیت با نور لیزری و چسب مخصوص به دندان پیوند داده می شود. قبل از شروع فرایند پیوند کامپوزیت دندانپزشک ابتدا در مورد رنگ ونیر کامپوزیت انتخاب شده با شما مشورت می کند. درمان تمامى دندان هاى‌مورد نظر دریک جلسه قابل انجام‌است زیراتمام مراحل درمان ونیر کامپوزیت درمطب انجام میشود.

انتخاب رنگ کامپوزیت دندان

طول عمر ونیر کامپوزیت

ماندگاری ونیر کامپوزیت معمولا بین ۷ تا ۱۰ سال است . زودتر از این موعد هم ممکن است کامپوزیت مانند دندان معمولی دچار لب پریدگی یا شکستگی شود. در صورتی که ونیرکامپوزیت آسیب ببیند در اکثر موارد می توان به راحتی آن را ترمیم کرد اما اگر لمینت آسیب ببیند به احتمال زیاد باید تعویض شود .

مراحل انجام ونیر کامپوزیت دندان

برای استفاده از روکش کامپوزیت باید ابتدا دهان ها به طور کامل تمیز شوند و هر گونه پلاک یا جرم از روی سطح آن ها برداشته شود . بعد از این که سطح دندان ها تمیز شد باید خشک شود و هیچ گونه رطوبت یا بزاقی بر روی آن وجود نداشته باشد زیرا ممکن است در عملکرد مواد باندینگ اختلال ایجاد کند .

در مرحله بعد سطح جلوی دندان ها به وسیله مواد اسیدی متخلخل می شود تا سطح دندان ها برای کار گذاشتن ونیر مناسب شود. درحقیقت این‌سطح به‌چسبیدن ونیر کامپوزیت به‌سطح دندان کمک موثر میکند.

بعد از آن ونیرکامپوزیت با مواد باندینگ به آرامی روی دندان قرار می گیرد .  دراین مرحله فرآیند اضافه کردن، برداشتن و آماده کردن مواد ونیر کامپوزیت به‌همراه صیقل زدن آن‌تکرار میشود تا به‌این ترتیب بتوان روکش ونیر نهایی‌را ایجاد کرد.موفقیت آمیز بودن این فرایند تا حد زیادی به تجربه  و مهارت دندانپزشک بستگی دارد .

بیشتر بدانید  دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی

در آخر لایه نازک ونیر روی سطح دندان پولیش و صیقلی می شود . برای نصب ونیر کامپوزیت به جز موارد خاص نیازی به تراش دندان نیست. چنان چه بیمار بخواهد نامرتبی دندان های خود را اصلاح کند یا سایز دندانش را کوچک کند نیاز است دندانش تراشیده شود .

مراحل ونیرکامپوزیت دندان

موارد استفاده از ونیر کامپوزیت:

از ونیر کامپوزیت می توان برای رفع مشکلات زیر استفاده کرد :

  • دندان های تیره و رنگ گرفته
  • بستن فواصل دندانی
  • دندان هایی که تمایل به سمت زبانی دارند
  • دندانهای شکسته یا لب پر شده
  • دندان هایی که بر روی آن ها لکه وجود دارد

موارد عدم استفاده از ونیر کامپوزیت:

برای اشخاص زیر استفاده از ونیرکامپوزیت توصیه نمی شود :

  • افرادی که سایش دندانی یا عادت هایی مانند دندان قروچه و فشردن دندان ها به یکدیگر دارند .
  • افرادی که ریشه دندان هایشان سست باشد .
  • افرادی که مقدار زیادی از دندان خود را از دست داده اند .
  • افرادی که دندان های ناسالم یا پوسیده دارند .(قبل از کامپوزیت باید حتما این مشکل برطرف شود)
  • افرادی که دارای به هم ریختگی شدید دندانی هستند . این افراد برای مرتب کردن دندان های خود باید از ارتودنسی استفاده کنند .

مراقبت از کامپوزیت

دندانپزشکان معمولا به افراد توصیه می کنند بعد ازکامپوزیت از جویدن مواد خوراکی سفت و آجیل های سخت مانند بادام ، فندق ، پسته و … خودداری کنند . مصرف این مواد می تواند به ونیر آسیب وارد کند و موجب ساییدگی سطح آن شود . هم چنین بعداز کامپوزیت تا ۲۴ ساعت نوشیدنی های رنگی مانند چای ، قهوه ، نوشابه مصرف نکنید . به طور کل بهتر است بعد از مصرف هرنوع خوراکی یا نوشیدنی رنگی دندان های خود را مسواک بزنید تا دوام کامپوزیت بیشتر شود .

مراقبت از ونیرکامپوزیت

انواع کامپوزیت دندان

کامپوزیت انواع مختلفی دارد که در ادامه برای شما بیان خواهیم کرد :

کامپوزیت های ماکروفیل یا درشت دانه

اولین نوع کامپوزیت هایی که وارد بازار شدند کامپوزیت های درشت دانه یا ماکروفیل هستند. این کامپوزیت ها حاوی ذراتی با اندازه ۱۰ میکرومتر تا ۵۰ میکرومتر هستند که نسبت به مواد کامپوزیتی دیگر بزرگتر هستند . این کامپوزیت ها مقاومت بالایی دارند اما پولیش یا تمیز کردن سطح آن دشوار است .

بیشتر بدانید  اهمیت استفاده از mock up technique در انجام درمانهای زیبایی

کامپوزیت ریز دانه یا میکروفیل

در دهه هفتاد میلادی نسل جدیدی از کامپوزیت ها توسط دندانپزشکان مورد استفاده قرار گرفت . این کامپوزیت ها نسبت به کامپوزیت ماکروفیل مقاومت کمتری دارند . کامپوزیت ریزدانه حاوی ذرات کوچک تر از ۱۰۰ نانومتر است . از مزیت های کامپوزیت میکروفیل می توان به راحتی پولیش کردن و صاف بودن سطح ترمیم در آن اشاره کرد .

نانو کامپوزیت‌ها :نانوکامپوزیت هانسل جدید کامپوزیت ها هستند که شامل ذراتی با اندازه حدود ۲۰ نانومتر می باشند . این نوع کامپوزیت بهترین نوع کامپوزیت هستند . از مزایای نانوکامپوزیت می توان به قدرت، مقاومت در برابر ساییدگی، قابلیت پولیش و استحکام زیاد اشاره کرد .

هیبرید، میکروهیبرید و نانو‌هیبرید:ذرات این کامپوزیت ها ۱۰ تا ۵۰ میکرومتر و ۴۰ نانومتر است . این نوع کامپوزیت بین کامپوزیت های میکروفیل و ماکروفیل است . از مزیت های کامپوزیت هیبرید ، میکرو و نانو هیبرید می توان به مقاومت و استحکام بالا اشاره کرد . از معایب کامپوزیت های هیبریدی می توان به کاهش تأثیر پولیش و خاصیت بارتاب کنندگی اشاره کرد .

رنگ کامپوزیت دندان

کامپوزیت به ۴ دسته رنگ تقسیم می‌شود که این دسته‌ها شامل گروه A تا D هستند. هر کدام از این دسته‌ها از طیف رنگی متفاوتی برخوردار هستند. در کاتالوگ رنگ کامپوزیت دندان گروه A دارای طیف رنگی قهوه‌ای، B رنگ بندی زرد، C طیف رنگی خاکستری و D دارای طیف رنگی قرمز می‌باشد.

به طور کلی هر کدام از این رنگ بندی‌های دارای درجه بندی خاصی می‌باشند که در ادامه چند مورد از رنگ بندی‌های مناسب کامپوزیت را نام برده ایم:

  • A1 الی A4
  • B1 الی B3
  • C3
  • CV
  • CVD
  • BW
  • XBW

پولیش دندان بعد از کامپوزیت

پولیش دندان پس از کامپوزیت، سطحی صاف و درخشان بر روی کامپوزیت ایجاد می کند که از لحاظ زیبایی و همچنین سلامت دهان و دندان، اهمیت بسیار زیادی دارد. پولیش کامپوزیت ونیر باید در فواصل منظم انجام شود تا بسیاری از مشکلات کامپوزیت دندان مانند سوزش لثه، سایش بیشتر و پوسیدگی مکرر، تجمع پلاک و یک نقص طولانی مدت در کامپوزیت دندان که ممکن است به علت انجام نامناسب پولیش دندان بعد از کامپوزیت مشاهده شود؛ به حداقل برساند. کانتورینگ، فینیشینگ (عملیات اتمام ترمیم دندان) و پولیشینگ مهمترین مراحل کاشت ونیر دندان هستند که در افزایش دوام و طول عمر ونیرهای مستقیم موثرند. به همین علت روشهای فینیشینگ و پولیش دندان بعد از کامپوزیت با تکنولوژی های پیشرفته به روز می شوند.

نوشتهٔ پیشین
ونیر کامپوزیت آی پی اس
نوشتهٔ بعدی
لمینت دندان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

لوگو دکتر علیرضا عابدینی
لوگو دکتر علیرضا عابدینی
فهرست
Call Now Button
× مشاوره آنلاین هم اکنون