مراحل ایمپلنت

مراحل ایمپلنت

ایمپلنت دندان مراحل مختلفی دارد که اولین و مهم ترین مرحله، پیدا کردن یک ایمپلنتولوژیست ماهر و باتجربه در این زمینه است. دکتر علیرضا عابدینی بهترین دندانپزشک نجف آباد اصفهان با سابقه طولانی مدت در این زمینه میزبان مراجعه کنندگان عزیز می باشد که در این مقاله شما را با به طور کامل با مراحل ایمپلنت آشنا می کنند.

دندانپزشک زیبایی و کاشت دندان در نجف آباد اصفهان دکتر علیرضا عابدینی

نحوه کاشت ایمپلنت دندان

طریقه کاشت ایمپلنت به این صورت است که، اغلب پایه هایی از جنس تیتانیوم که سازگاری بسیار بالایی با بدن انسان دارند، درون استخوان فک جای گذاری می شوند و به استخوان فک جوش می خورند. ایمپلنت ها در بین سایر درمان ها، بیشترین شباهت را به دندان های طبیعی دارند و  از سه قسمت تشکیل شده اند:

  • پایه یا فیکسچر
  • اباتمنت 
  • روکش

مراحل کاشت ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان شامل چندین مرحله می باشد. انجام تمامی این مراحل ممکن است در یک جلسه به صورت ایمپلنت فوری و یا چندین ماه به طول بیانجامد. در ادامه به ترتیب، مراحل کاشت ایمپلنت توضیح داده شده است.

۱- پیدا کردن متخصص ایمپلنت خوب

از آنجایی که انجام ایمپلنت کاملاً تخصصی می باشد، تخصص و مهارت و همچنین تجربه کافی در زمینه فک و صورت نیاز است. نحوه انجام این عمل جراحی ارتباطی مستقیم با وضعیت استخوان فک و نوع کاشت دارد. که دکتر متخصص ایمپلنت با آگاهی از وضعیت دندان های شخص متقاضی و بررسی دیگر شرایط، می تواند اقدامات لازم برای کاشت ایمپلنت را انجام دهد. بهترین دندانپزشک نجف آباد اصفهان دکتر علیرضا عابدینی با سابقه و تجربه کافی در زمینه ایمپلنت آماده خدمت رسانی به مراجعه کنندگان عزیز می باشد.

بیشتر بدانید  دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی

پیدا کردن متخصص ایمپلنت خوب

۲- انجام معاینات لازم برای ایمپلنت توسط پزشک متخصص

در این مرحله اطلاعات لازم به بیمار داده می شود. همچنین معاینات و عکسبرداری های ضروری نیز انجام می شود. چنانچه بیمار تمامی شرایط لازم جهت کاشت ایمپلنت دندان را دارا باشد؛ زمان مراجعات بعدی او مشخص می شود. لازم است پزشک خود را در مورد داروهای موجود، تاریخچه پزشکی، بیماری فعلی و درمان احتمالی آگاه سازید. در انجام معاینات اگر یکی از موارد زیر توسط پزشک تشخیص داده شود؛ شاید انجام ایمپلنت توسط دندان پزشک پیشنهاد نشود:

  • بیماری روانی
  • هموپاتی
  • بیماری استخوان
  • بیماران مبتلا به سرطان در طول رادیوتراپی
  • ایدز ، الکلیسم ، اعتیاد به مواد مخدر ومصرف دخانیات
  • افراد زیر ۱۸ سال
  • بیماری روماتیسمی
  • دیابت
  • وضعیت بسیار بد بهداشت دهان و دندان
  • برخی از بیماری های تنفسی

انجام معاینات لازم برای ایمپلنت توسط پزشک متخصص

۳- عمل پیوند استخوان

پیوند استخوان فقط برای افرادی انجام می شود که میزان تراکم استخوان فک آنها برای کاشت ایمپلنت دندان کافی نباشد. در صورتی که این عمل انجام شود بسته به شرایط بیمار چهار تا دوازده ماه زمان لازم است؛ تا استخوان فک آمادگی کاشت پایه ایمپلنت دندان را به دست آورد. این عمل در فک بالا به صورت لیفت سینوس انجام می شود.

۴- جراحی ایمپلنت و قرار دادن پایه ایمپلنت درون استخوان فک

مرحله جراحی یکی از مراحل ایمپلنت دندان است که بسیار حائز اهمیت و حساس است. این عمل جراحی باید با دقت زیاد انجام شود تا نتیجه خوبی در پی داشته باشد. در این مرحله، فیکسچر یا پایه ایمپلنت دندان در طی یک جراحی در داخل استخوان فک کاشته می شود. فرآیندی که این مرحله باید طی کند، حدود دو تا شش ماه است. پس از این مدت ایمپلنت دندان به فک جوش خورده و حالا می تواند نقش ریشه دندان را ایفا کند.

بیشتر بدانید  کاربرد لیزر دندانپزشکی

۵- فرآیند استئواینتگریشن یا جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک

انسئواینتگریشن یک اصلاح پزشکی است که برای توصیف فرآیند پیوند میان استخوان و ایمپلنت برای بیمارانی که در حال بهبودی هستند استفاده می شود. زمانی که استخوان سازی اتفاق می افتد، ایمپلنت به بخشی از بدن تبدیل می شود و با استخوان فک و لثه یکی می شود. بافت های فک اطرف ایمپلنت رشد می کنند و ثبات بسیار بیش تری را ایجاد می کنند.

فرآیند استئواینتگریشن یا جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک

۶- قالب گیری روکش ایمپلنت

مراحل قالب گیری روکش ایمپلنت بسیار مشابه قالب گیری روکش دندان معمولی بوده است. البته با این تفاوت که در روکش ایمپلنت از برخی قطعات اضافه استفاده می شود که در روکش دندان معمولی استفاده نمی شود. مدت زمان قالب گیری ایمپلنت و تهیه آن ممکن است دو الی سه ماه پس از کاشت ایمپلنت دندان باشد و یا اگر عمل پیوند استخوان و سینوس لیفت انجام شده باشد ممکن است این مدت زمان به شش ماه بعد موکول شود.

۷- قراردادن روکش و اباتمنت ایمپلنت

روکش ایمپلنت یک نوع پوشش پوسته ای از جنس چینی یا سرامیک است. این روکش به طبیعی جلوه دادن دندان های کاشته شده یا ایمپلنت کمک می کند. به طور مشخص روکش ایمپلنت دندان بر روی اباتمنت یا رابط میان پیچ و پایه کشیده می شود. دندان پزشک یا جراح دهان و دندان روکش ایمپلنت را روی ریشه دندان ها قرار می دهد. این عمل بعد از بهبود کامل زخم های ایجاد شده در دهان و همچنین بعد از جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان انجام می گیرد.

روکش ایجاد شده در ریشه به کمک سیمان دندانپزشکی چسبانده می شود. لازم به ذکر است که نوع روکش یا در نظر گرفتن نیاز و همچنین خواست بیمار انتخاب و مورد استفاده قرار می گیرد. انجام مراحل صحیح و اصولی روکش ایمپلنت مستلزم رعایت موارد مهمی است. رعایت این موارد سبب می شود تا روکش استفاده شده مدت طولانی تری بر روی ایمپلنت باقی بماند.

بیشتر بدانید  انواع ایمپلنت سوئیسی

قراردادن روکش و اباتمنت ایمپلنت

سخت ترین مرحله کاشت ایمپلنت

در پاسخ به این پرسش که سخت ترین مرحله ایمپلنت دندان کدام است؟ باید گفت مرحله ابتدایی و قرار دادن پایه ایمپلنت دندان که قرار است به عنوان ریشه عمل کند، سخت ترین مرحله می باشد. دقت و مهارت جراح می تواند از عوارضی مانند درد ایمپلنت دندان، خونریزی و … بعد از جراحی جلوگیری نماید. همچنین پیدا کردن محل مناسب قرار دادن پیچ پایه، سوراخ نمودن مناسب و به اندازه، تشخیص اینکه تراکم استخوان در چه حد است و آیا نیاز است پیوند استخوانی انجام گیرد و … از جمله سختی های مرحله ابتدایی می باشد.

هر عمل جراحی ممکن است کمی درد و ناراحتی و حتی عوارض دیگری به دنبال داشته باشد. بنابراین انتظار اینکه عمل ایمپلنت دندان بدون هیچ گونه دردی انجام شود؛ انتظاری غیر واقع بینانه است. با وجود این، نمی توان گفت عمل ایمپلنت دندان عملی سخت و دشوار است. واقعیت امر این است که اگر درمان به روش ایمپلنت دندان توسط یک متخصص با تجربه انجام شود به هیچ وجه سخت و طاقت فرسا نخواهد بود.

سخت ترین مرحله کاشت ایمپلنت

کلام آخر

در نهایت باید مرحله های مختلف ایمپلنت دندان به طور خلاصه عبارتند از: معاینات لازم، پیوند استخوان فک در صورت لزوم، قرار دادن پایه ایمپلنت دندان، رشد و بهبودی استخوان، قرار دادن اباتمنت، و در نهایت قراردادن روکش. تاکید می شود که مراحل جراحی در انواع ایمپلنت دندان همیشه به صورت یک مرحله نبوده و غالبا در دو یا چند جلسه انجام می شود. بیشترین زمان اختصاص به بهبودی و انتظار برای رشد استخوان جدید در فک شما دارد.

نوشتهٔ پیشین
ایمپلنت اسپانیایی
نوشتهٔ بعدی
دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

لوگو دکتر علیرضا عابدینی
لوگو دکتر علیرضا عابدینی
فهرست
Call Now Button
× مشاوره آنلاین هم اکنون