عوارض ایمپلنت دندان

عوارض ایمپلنت دندان

ایمپلنت از بهترین روش‌های کاشت دندان است اما در کنار مزایایی که دارد ممکن است عوارضی نیز به همراه داشته باشد. دکتر علیرضا عابدینی بهترین دندانپزشک نجف آباد اصفهان در این مقاله شما را با عوارض ایمپلنت دندان آشنا خواهد کرد.

دندانپزشک زیبایی و کاشت دندان در نجف آباد اصفهان

عوارض بعد از جراحی ایمپلنت

عوارض ایمپلنت شامل عوارض چند روز ابتدایی بعد از عمل و دراز مدت می باشد. با انتخاب یک پزشک متخصص و با تجربه می توانید تا حدود زیادی عوارض بعد ار کاشت ایمپلنت را کاهش دهید. دکتر علیرضا عابدینی متخصص ایمپلنت نجف آباد اصفهان با افتخار میزبان شما عزیزان می باشد تا در این مرکز یک کاشت ایمپلنت موفق با کم ترین عوارض را تجربه کنید.

در ادامه هر کدام از این عوارض را برای شما نام برده و توضیح می دهیم در صورت بروز باید چه اقداماتی انجام داد.

عوارض چند روز ابتدایی بعد از ایمپلنت

با رعایت مراقبت‌های لازم پس از کاشت ایمپلنت می توانید از بسیاری از عوارض آن جلوگیری کنید. از عوارض چند روز ابتدایی پس از کاشت ایمپلنت می‌توان به: درد و خون ریزی؛ حساسیت و تورم اشاره کرد.

عوارض چند روز پس از کاشت ایمپلنت

از عوارض چند روز ابتدایی کاشت ایمپلنت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

درد و خون ریزی: هر عملی که در آن برش ایجاد شود، خون ریزی به همراه دارد. درد و خون ریزی خفیف در روزهای ابتدایی پس از کاشت ایمپلنت که لثه در حال ترمیم و بازسازی است طبیعی است. در صورتی که خون ریزی شما بیشتر شد حتما با دندانپزشک خود تماس بگیرید. قطعا پس از کاشت ایمپلنت احساس درد خواهید داشت که شدت آن برای هرفرد متفاوت است. اگر احساس درد زیادی دارید می توانید از مسکن هایی که دندانپزشک تجویز می کند استفاده کنید.

حساسیت: ممکن است به مواد دارویی که پس از کاشت ایمپلنت مصرف می کنید حساسیت داشته باشید. در این صورت حتما موضوع را با متخصص ایمپلنت درمیان بگذارید.

تورم: در حین جراحی ایمپلنت به دلیل این که فشار زیادی به لثه‌ها وارد می ‌شود، ورم لثه از دیگر عوارض موقت آن است. ورم لثه تا یک هفته می‌تواند ادامه داشته باشد که برای رفع آن می‌توانید از کمپرسور یخ یا پیشنهاد‌های دیگر دندانپزشک استفاده کنید. عوارض گفته شده همگی موقت هستند بنابراین در صورت بروز آن نگران نباشید.

بیشتر بدانید  عمر متوسط ایمپلنت دندان چقدر است؟

عوارض دراز مدت بعد از کاشت ایمپلنت

عفونت: در حالت کلی احتمال عفونت کردن زخم‌ها پس از عمل جراحی زیاد است. پس از کاشت ایمپلنت با رعایت نکات بهداشتی باید احتمال عفونت را کاهش دهید. علت های پس زدن و عفونت ایمپلنت عبارت است از:

  • کاشت ایمپلنت به روش اشتباه
  • بیماری های پریو (لثه)
  • مصرف دخانیات و سیگار و اعتیاد
  • بیماری هایی اعم از دیابت، پوکی استخوان و شیمی درمانی
  • عادت های رفتاری اشتباه مانند دندان قروچه

عفونت ایمپلنت

لق شدن دندان جانبی ایمپلنت: به علت فشار زیادی که از جانب ایمپلنت وارد می شود، امکان لق شدن دندان جانبی وجود دارد. هر چند این فشار خفیف است اما یکی از عارضه‌های کاشت ایمپلنت به حساب می‌آید.

مشکلات سینوسی: اگر کاشت ایمپلنت در قسمت بالایی فک انجام شود، احتمال بیرون زدن آن در یکی از حفره‌های سینوسی وجود دارد.

افتادن روکش ایمپلنت: روکش‌های ایمپلنت ابتدا با چسب چسبیده می شوند به همین خاطر امکان افتادن آن‌ها وجود دارد. در صورت افتادن روکش ایمپلنت برای نصب مجدد باید به دندانپزشک مراجعه کنید.

لق شدن روکش: لق شدن روکش ممکن است در نواحی مختلفی از ایمپلنت اتفاق بیفتد و دلایل مختلفی دارد. لق شدن پایه ایمپلنت به علت جوش نخوردن مناسب پایه ایمپلنت با لثه است. این احتمال وجود دارد که پایه از ابتدا در لثه، کج کاشته شود. در این حالت پایه باید به صورت کامل خارج شود و دوباره قرار داده شود.

حالت دیگر لق شدن ایمپلنت، مربوط به قسمت پروتز یا تاج است. علت لق شدن پروتز یا تاج ایمپلنت، استفاده از چسب‌های موقت است. پیچ متصل کننده پایه به پروتز نیز در ایمپلنت‌های ارزان قیمت یا ایمپلنت هایی که در آن از قطعات نامناسب استفاده می شود ممکن است رخ دهد. اگر هنگام کاشت ایمپلنت نیروی نامناسب و ناهمخوان به ایمپلنت وارد شود ممکن است پیچ متصل کننده پایه به پروتز لق شود.

در صورت لق شدن ایمپلنت نیاز نیست خیلی نگران شوید زیرا در اکثر مواقع به دلیل شل شدن اباتمنت یا روکش ایمپلنت است. در هرصورت بهتر است حتما با دندانپزشک خود تماس بگیرید و موضوع را با وی درجریان بگذارید. اگر حس کردید پایه ایمپلنت دندان‌تان آسیب دیده است از جویدن غذا با ایمپلنت خودداری کنید و برای جلوگیری از عفونت از دهانشویه استفاده کنید. در صورتی که بخشی از ایمپلنت شما به علت لق شدن افتاد، قطعه را نگهدارید و به پیش پزشک مراجعه کنید.

بیشتر بدانید  مراحل ایمپلنت

شکستگی پروتز: دندان قروچه یا گاز زدن چیزهای سفت فشار زیادی به روکش وارد می کند و منجر به شکستگی روکش یا پروتز می شود.

صدمات عصبی: بروز صدمات عصبی پس از کاشت ایمپلنت باعث بی حسی شدن دندان‌های شما، لثه، لب یا گونه‌های شما می شود.

پیشگیری از عوارض ایمپلنت

برای این که پس از کاشت ایمپلنت با عوارض جدی روبرو نشوید حتما نکات زیر را رعایت کنید:

  • متخصص ایمپلنت با تجربه انتخاب کنید.
  • از ایمپلنت خوب و با کیفیت استفاده کنید.
  • نکات بهداشتی و مراقبت‌های پس از کاشت ایمپلنت را حتما رعایت کنید.
  • مصرف دخانیات خود را قطع کنید یا کاهش دهید.
  • از آن جایی که ایمپلنت به استخوان فک جوش می خورد، برای سلامت بیشتر استخوان ها کلسیم زیاد مصرف کنید.
  • مراجعه های دوره‌ای حضوری که دکتر برای شما تعیین می کند، را حتما انجام دهید.
  • دندانپزشک‌تان را در جریان تمامی بیماری ها، حساسیت‎‌ها و داروهای مصرفی خود قرار دهید.
  • اگر عادت به دندان قروچه دارید از محافظ‌های مخصوص دندان قروچه استفاده کنید و برای درمان نزد دکتر خود مراجعه کنید.

یکی از مهم‌ترین نکات برای پیشگیری از عوارض ایمپلنت این است که فردی متخصص را برای انجام آن انتخاب کنید. از عوارض کاشت ایمپلنت توسط فرد غیر متخصص می توان به: آسیب دیدن اعصاب فک؛ آسیب دیدن استخوان؛ مشکلات برای سینوس؛ کاشت شل اشاره کرد.

در صورت بروز عوارض ایمپلنت باید چه کار کرد؟

در صورتی که با هریک از عوارض گفته شده در بالا مواجه شدید بهترین کار این است که ابتدا مشکل را با دندانپزشک خود مطرح کنید و با وی مشورت کنید. در صورت نیاز برای مراجعه حضوری به کلینیک مراجعه کنید تا مشکل دقیق‌تر بررسی شود. اگر درد شدیدی دارید حتما از مسکن‌هایی که دندانپزشک تجویز می کند استفاده کنید.

اگر دچار خون ریزی ضعیف شده اید برای کاهش آن می توانید از گاز استریل استفاده کنید. برای برطرف کردن ورم نیز می‌توانید از کمپرس آب گرم استفاده کنید یا آب نمک قرقره کنید.برای کاهش خون‌ریزی گاز استریل را بر روی محل ایمپلنت قرار دهید و فشار دهید. در صورتی که با این روش نیز خون ریزی کم نشد حتما به دندانپزشک مراجعه کنید. در صورت بروز مشکل با مراجعه به مطب دکتر علیرضا عابدینی بهترین دندانپزشک نجف آباد اصفهان می توانید از عوارض ایمپلنت بکاهبد.

بیشتر بدانید  اسنپ ان اسمایل| کاربرد + هزینه

علت کوتاه مدت عوارض ایمپلنت

از علت‌های کوتاه مدت عوارض ایمپلنت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

بیماری های خود ایمنی: احتمال پس زدن ایمپلنت در افرادی که بیماری خود ایمنی دارند نسبت به افراد معمولی بالاتر است. بیماری های خود ایمنی بیماری هایی هستند که به بافت‌های بدن حمله می‌کند و صدمه می زند. این بیماری احتمال پس زدن ایمپلنت را به مراتب بالاتر می برد. بیماری ‌های خود ایمنی عبارت است از:

  • روماتیسم مفصلی
  • سلیاک
  • اسکلروز
  • دیابت نوع یک
  • لوپوس

تأمین خون ضعیف: لخته های خون مواد مغذی مورد نیاز بدن را برای ترمیم بافت های زخمی بدن حمل می کنند. پس از کاشت ایمپلنت اگر کمبود خون رسانی به قسمت جراحی شده داشته باشیم، فرایند ترمیم ممکن است آهسته پیش رود یا کلا متوقف شود. از علت‌های خون رسانی ضعیف می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بیماری خونی
  • لخته خونی در قسمت های دیگر بدن
  • بیماری‌های خود ایمنی

مصرف داروها: مصرف برخی داروها مانع از موفقیت آمیز بودن فرایند کاشت ایمپلنت می‌شود. قبل از کاشت ایمپلنت حتما داروهایی که مصرف می‌کنید را با دندانپزشکتان در میان بگذارید. یکی از داروهایی که در موفقیت آمیز بودن فرایند کاشت ایمپلنت می‌تواند تأثیرگذار باشد بیس فسفونات است که برای درمان پوکی استخوان استفاده می‌شود.

سلامتی ضعیف: اگر از دندان، لثه و بدنتان به خوبی مراقبت نکنید، روند کاشت ایمپلنت دندان‌تان موفقیت آمیز نخواهد بود. همواره سعی کنید به سلامت بدنتان اهمیت دهید.

عفونت و بیماری های لثه: پری-آمپلنتتیس از بیماری‌های لثه و رایج ترین عفونت‌هایی است که بر موفقیت آمیز بودن ایمپلنت تأثیر می‌گذارد. این عفونت ممکن است در طول جراحی یا پس از کاشت ایمپلنت رخ دهد که بستگی به زخم‌های باز یا سیمانی که زیر پروتز می‌رود و در زیر لثه گیر می‌کند دارد. در صورت بروز این بیماری در اکثر موارد نیاز به جایگزین کردن ایمپلنت پس زده شده است. احتمال بروز این عفونت در کسانی که بیماری خود ایمنی دارند یا سیگاری اند و بهداشت دهان مناسبی ندارند بیشتر است.

نوشتهٔ پیشین
تفاوت بلیچینگ و لمینت دندان
نوشتهٔ بعدی
چه افرادی نمی توانند کاشت ایمپلنت انجام دهند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

لوگو دکتر علیرضا عابدینی
لوگو دکتر علیرضا عابدینی
فهرست
Call Now Button
× مشاوره آنلاین هم اکنون