عمر متوسط ایمپلنت دندان چقدر است؟

ماندگاری ایمپلنت دندان

مهم ترین سؤالی که هنگام جایگزین کردن دندان از دست رفته برای افراد پیش می آید این است که طول عمر کدام روش برای کاشت دندان بیشتر است. یکی از راه های جایگزین کردن دندان از دست رفته ایمپلنت دندان است که تقریبا می توان گفت ماندگاری بالایی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ماندگاری ایمپلنت دندان با دکتر علیرضا عابدینی یکی از  بهترین دندانپزشکان نجف آباد اصفهان همراه باشید.

دندانپزشک زیبایی و کاشت دندان در نجف آباد اصفهان

عوامل تأثیرگذار بر ماندگاری ایمپلنت دندان

از عوامل تأثیرگذار بر ماندگاری ایمپلنت دندان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

نوع ایمپلنت دندان

یکی از مواردی که در ماندگاری ایمپلنت دندان تأثیر گذار است، نوع ایمپلنت دندان است. ایمپلنت دندان فیکسچر و پایه است و انواع و اندازه های مختلفی دارد. در جلسه مشاوره دندانپزشک درباره این که کدام ایمپلنت برای شما مناسب است توضیح خواهد داد. ایمپلنت تیتانیوم و مشتقات آن رایج ترین نوع ایمپلنت دندان اند. تکنیک به کار رفته در کاشت ایمپلنت به نیاز شما، تعداد ایمپلنت دندان و روش های تکمیلی بستگی دارد.

محل کاشت ایمپلنت 

یکی از موارد دیگری که در طول عمر ایمپلنت تأثیر گذار است این است که ایمپلنت در کدام فک قرار می گیرد. طبق بررسی های انجام شده ایمپلنت های دندانی که روی فک فوقانی قرار گرفته اند تا ۸۴% موفقیت آمیز بوده اند و تا ۱۲ سال ماندگاری داشته اند و ایمپلنت هایی که در فک پایین کاشته می شوند در طی ۱۲ سال، ۹۳ درصد موفقیت آمیز بوده اند. میزان موفیت ایمپلنت در فک پایین ۹۵ برای ۵ سال، ۹۵ درصد و برای ۱۵ سال ۹۱ درصد گزارش شده است.

عوامل تأثیرگذار بر طول عمر ایمپلنت

سلامتی

فک دندان های شما را در جای خود نگه می دارد و بین آن و ریشه دندان رابطه همزیستی وجود دارد. یکی از مواردی که قبل از کاشت ایمپلنت باید به آن توجه کردن میزان تراکم استخوانی است. هنگام آدامس جویدن یا غذا خوردن دندان ها به فک فشار وارد می کنند. این موضوع باعث پارگی بافت می شود.درست مانند اتفاقی که بعد از تمرین برای عضله رخ می دهد نیز این کار باعث تجزیه و تقویت استخوان می شود و این بخشی از روند حفظ و تراکم استخوان است.

هنگامی شما دندان خود را به هر دلیلی از دست بدهید، تحریک مورد نیاز استخوان فک دیگر وجود ندارد و استخوان به تدریج تراکم خود را از دست می دهد. چنان چه فک شما تراکم خود را از دست داده باشد همیشه به روش های تکمیلی مانند پیوند استخوان نیاز ندارید اما بسته به شدت از دست دادن تراکم استخوان ممکن است به این روش نیاز داشته باشید.

تراکم استخوان

براساس مطالعات انجام شده می توان گفت ماندگاری ایمپلنت دندان تا حد زیادی به تراکم استخوانی بستگی دارد. محققان میزان موفقیت ایمپلنت دندان را با ۴ کیفیت استخوانی مختلف نوع I، نوع II، نوع III و نوع IV آزمایش کردند. نوع ۱ متراکم‌ترین و محافظت شده‌ترین تراکم استخوانی و نوع ۴ کمترین میزان تراکم را دارد. در ادامه میزان ماندگاری ایمپلنت را باتوجه به کیفیت های استخوانی مختلف آورده ایم:

  • نوع اول: ۹۷٫۶ درصد
  • نوع دوم: ۹۶٫۲ درصد
  • نوع سوم: ۹۶٫۵
  • نوع چهارم: ۸۸٫۸ درصد
بیشتر بدانید  کاربرد ایمپلنت فوری

برای بالا بردن طول عمر ایمپلنت دندان چه کارهایی می توان انجام داد؟

برای بالابردن ماندگاری ایمپلنت باید به دستورالعمل هایی که متخصص ایمپلنت برای مراقبت از ایمپلنت دندان هایتان می دهد عمل کنید. کاشت ایمپلنت معمولا بین ۴ تا ۶ ماه طول می کشد. دو هفته پس از کاشت ایمپلنت باید معاینه شوید تا متخصص ایمپلنت مطمئن شود استخوان فک اطراف ایمپلنت در حال رشد است. برای این که متخصص از صحیح پیش رفتن روند درمان شما مطمئن شود، ممکن است نیاز باشد شما را به صورت متناوب ببیند.

توصیه می شود حتما پس از کاشت ایمپلنت هر ۶ ماه یک بار، به دندانپزشک تان مراجعه کنید تا دندان های شما را معاینه کند و ایمپلنت دندان تان را به درستی تمیز کند. اگر در اصفهان ساکن هستید؛ دکتر علیرضا عابدینی متخصص ایمپلنت در نجف آباد اصفهاناز با سابقه طولانی مدت در مورد کاشت ایمپلنت با معاینه دهان و دندان ها شما را از سلامت ایمپلنت خود آگاه می کند.

علاوه بر این بهداشت دهان و دندان تان را به خوبی رعایت کنید. سبک زندگی و رعایت بهداشت دندان ها تأثیر زیادی در ماندگاری ایمپلنت دندان دارد. هر روز به مدت دو دقیقه دندان هایتان را مسواک بزنید. هم چنین روزی یک بار قبل از مسواک زدن نخ دندان بکشید. رعایت بهداشت دهان و دندان علاوه بر ایمپلنت، برماندگاری ونیرکامپوزیت و کلیه اقدامات ترمیمی و زیبایی نیز تأثیر دارد.

از دیگر مواردی که بر روی ماندگاری ایمپلنت دندان تأثیرگذار است می توان به رعایت رژیم غذایی اشاره کرد. از خوردن غذاهای سفت پرهیز کنید. به هیچ وجه از ایمپلنت و پروتز دندان مصنوعی برای باز کردن درب قوطی ها یا شکستن پوست آجیل استفاده نکنید. تا زمانی که ایمپلنت دندان شل نشود یا عفونت نکند نیازی نیست آن را تعویض کنید. از دیگر مواردی که بر روی ماندگاری ایمپلنت دندان تأثیرگذارند می توان به محل کاشت ایمپلنت، تعداد ایمپلنت های کاشته شده و مهارت جراح اشاره کرد.

با توجه به توضیحات داده شده حتما به این موضوع پی برده اید که ماندگاری ایمپلنت برای همه اشخاص یکسان نیست. عمر مفید ایمپلنت در افراد سیگاری و دیابتی کمتر از افراد سالم است. توصیه می شود قبل از کاشت دندان، از دندانپزشک تان بخواهید استخوان فک و لثه های شما را معاینه کند و به شما بگوید آیا شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت را دارید یا خیر؟

به طور خلاصه برای بالابردن ماندگاری ایمپلنت دندان هایتان می توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • از مصرف سیگار و دخانیات خودداری کنید.
  • مرتب از مسواک، نخ دندان، دهان شویه استفاده کنید.
  • از فشار آوردن به دندان برای باز کردن اشیاء خودداری کنید.
  • از وارد کردن ضربه به دندان ها پرهیز کنید.
  • نوشیدنی های گرم و سرد را بلافاصله و باهم مصرف نکنید.
  • از نوشیدنی های شیرین کم استفاده کنید و در صورت استفاده حتما مسواک بزنید.
  • از نوشیدنی هایی مانند چای و قهوه زیاد استفاده نکنید.
بیشتر بدانید  انواع ایمپلنت کره ای

عمل پیوند استخوان

افراد ممکن است به دلایل مختلفی از جمله تصادف، عفونت، بیماری یا کشیدن دندان ها تراکم استخوان خود را از دست بدهند. در این شرایط، پیوند استخوان روش ایده آلی برای ترمیم استخوان فک است و موجب بالا رفتن ماندگاری و دوام ایمپلنت می شود. کم تر از ده درصد افرادی که کاشت ایمپلنت انجام می دهند برای افزایش استحکام و تراکم استخوان خود به پیوند استخوان نیاز دارند.

پیوند استخوان

انواع پیوند استخوان


پیوند استخوان اتوژنوس:
در این روش از استخوان طبیعی فرد دهنده برای بخش پیوندی می توان استفاده کرد. استخوان طبیعی می تواند از بخش‌های مختلف فرد دیگری به عنوان دهنده مثل چانه، فک، ساق پا، استخوان ران و استخوان لگن استخراج شود.

پیوند اتوگرفت: در این روش از استخوان خود بیمار به عنوان ماده پیوندی می توان استفاده کرد. با این کار عوامل سلولی مورد نیاز برای رشد استخوان فراهم می شود. پیوند اتوگرفت دو مرحله دارد. مرحله اول استخراج استخوان از بدن بیمار و مرحله دوم پیوند استخوان است. این نوع پیوند برای شخصی که در سلامتی خود ضعف دارد مناسب نیست.

پیوند زنوگرفت: این پیوند با استخوان زنده و پودر استخوان تهیه شده از منبع غیر انسانی انجام می شود. در اکثر موارد این استخوان از گاو گرفته شده و در دمای بالا نگهداری می شود تا دچار آلودگی نشود و از پس زدن سیستم ایمنی در امان باشد. با این پیوند استخوان کافی در فک وجود دارد و می توان کاشت ایمپلنت را به راحتی در آن قسمت انجام داد تا ماندگاری ایمپلنت افزایش یابد. این روش با آناتومی و ترکیب استخوان شما سازگار است.
پیوند استخوانی Alloplastic: در این پیوند به جای استفاده از عناصر استخوان طبیعی می توان از پیوند های مصنوعی و فسفات کلسیم استفاده کرد که قابل جذب و غیر قابل جذب هستند.

نارسایی ایمپلنت دندان

جنس ایمپلنت دندان از تیتانیوم است. با استخوان فک سازگار است به همین خاطر خود ایمپلنت هرگز دچار خوردگی یا پوسیدگی نمی شود. برخی عوامل که منجر به نارسائی و خرابی ایمپلنت می شود عبارت است از:

  • بیماری پریودنتال
  • تروما به دندان یا فک
  • استخوان فک ضعیف

بیماری پریودنتال همان طور که باعث از بین رفتن دندان طبیعی می شود، باعث از بین رفتن ایمپلنت دندان نیز می شود. پیشرفت بیماری پریودنتال باعث به وجود آمدن باکتری های مضر و عفونت ایمپلنت دندان می شود. عفونت ایمپلنت دندان علاوه بر تأثیر بر روی استخوان اطراف ایمپلنت و شل شدن آن باعث التهاب بافت لثه نیز می شود. تروما، تصادف و استخوان فک ضعیف باعث از بین رفتن ایمپلنت می شود. عوامل نام برده باعث کاهش طول عمر ایمپلنت می شود.

میزان موفقیت ایمپلنت دندان

در گذشته دندان پزشک ها، دندان از دست رفته را با دندان مصنوعی یا پل جایگزین می کردند که استفاده از این گزینه ها می توانست برای بیمار ناراحت کننده باشد. هم چنین استفاده از دندان مصنوعی یا پل، استخوان فک را ضعیف می کند و باید پس از مدتی آن ها را عوض کرد. میزان موفقیت ایمپلنت باید حداقل ۹۵ درصد باشد. ایمپلنت تیتانیومی بیش از ۴۰ سال است که اختراع شده و گزارش های درمانی انجمن دندانپزشکی آمریکا، موفقیت آمیز بودن آن را گزارش کرده اند.

بیشتر بدانید  کاشت دندان

میزان موفقیت آمیز بودن کاشت ایمپلنت

ماندگاری ایمپلنت دندان چقدر است؟

ایمپلنت می توان گفت ماندگاری باورنکردنی دارد. تحقیقات بالینی نشان می دهد تا ۹۴%، میزان ماندگاری ایمپلنت، ۱۰ سال و تا ۹۱%، ۱۵ سال است. در مواردی نیز دیده شده است که ایمپلنت دندان مادام العمر یا تا ۲۰ سال ماندگاری داشته است. با پیشرفت فناوری روش های جدیدی برای کاشت ایمپلنت آمده است که طول عمر بیشتری دارند. اگر عادت به دندان قروچه دارید یا مبتلا به پوکی استخوان هستید می توانید از تکنیک های مختف کاشت دندان یا روش های تکیلی استفاده کنید تا میزان موفقیت آمیز بودن فرایند کاشت دندان تان بیشتر شود. اگر شب ها عادت به دندان قروچه دارید نگران نباشید اما حتما قبل از این که دندانپزشک برای فرایند کاشت ایمپلنت تان تصمیم بگیرید به وی اطلاع دهید.

اشخاصی که عادت به دندان قروچه دارند معمولا از یک فیکسچر پهن برای بستن بهتر استخوان فک شان استفاده می شود. هم چنین دندانپزشک می تواند از نوع متفاوتی فیکسچر استفاده کند. در مواردی نیز شاید لازم باشد از یک محافظ شبانه برای دوره پس از کاشت دندان تان استفاده کنید.

در صورت جایگزین نشدن دندان از دست رفته باید چکار کرد؟

جایگزین نکردن دندان از دست رفته باعث بروز مشکلات زیر می شود:

  • مشکل در غذا خوردن
  • وخیم تر شدن شرایط استخوان فک
  • از بین رفتن دندان های مجاور
  • پوسیدگی
  • از دست رفتن زیبایی لبخند
  • افتاده و پیرترشدن پوست صورت
  • بیماری های لثه

آیا عمر مفید ایمپلنت از دندان طبیعی بیشتر است؟

در نهایت می توان گفت اگر از ایمپلنت دندان تان به خوبی مراقبت کنید و نکات گفته شده را رعایت کنید، ماندگاری ایمپلنت همانند دندان طبیعی شما است. ساختار و شکل ایمپلنت همانند دندان طبیعی است به همین خاطر محبوبیت زیادی دارد. پایه ایمپلنت نقش اصلی را در دوام و طول عمر کل اجزا ایفا می کند. پایه ایمپلنت بخشی از دندان کاسته شده است که آن را نمی بینید. ریشه مصنوعی یک پایه، تیتانیوم است که با جراحی در استخوان فک کاشته می شود. سپس برای این که مانند دندان طبیعی به نظر برسد، تاج سرامیکی به آن وصل شود. با این طراحی، ایمپلنت سال ها در دهان شما ماندگاری دارد.

جمع بندی

سلول های استخوانی به راحتی با تیتانیوم جوش می خورد، به مرور زمان رشد کرده و به ایمپلنت متصل می شود. این موضوع نه تنها باعث افزایش استحکام ایمپلنت در استخوان فک می شود بلکه به جلوگیری از تحلیل استخوان فک نیز کمک می کند. این استحکام میزان ماندگاری و موفقیت آمیز بودن ایمپلنت را افزایش می دهد. بیش از ۹۵ درصد از ایمپلنت هایی که درآمریکا ساخته شده اند تا ده سال یا بیشتر ماندگاری داشته اند. اگر قصد دارید کاشت ایمپلنت را با اطمینان انجام دهید ابتدا باید دندانپزشک شما را دقیق معاینه کند تا مشخص شود ایمپلنت برای شما مؤثر است یا نه؟

نوشتهٔ پیشین
کاشت دندان بدون ایمپلنت با تکنولوژی جدید
نوشتهٔ بعدی
مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

لوگو دکتر علیرضا عابدینی
لوگو دکتر علیرضا عابدینی
فهرست
Call Now Button
× مشاوره آنلاین هم اکنون