مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان

مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان

ونیرکامپوزیت قادر است با درمان های جزئی تغییرات بزرگی در دندان های شما به وجود آورد اما باید از آن مراقبت کرد. مراقبت بعد از ونیر کامپوزیت از شروط ماندگاری آن است. دکتر علیرضا عابدینی بهترین دندانپزشک نجف آباد اصفهان پس از هر چکاپ شما را از وضعیت سلامت دهان، لثه و دندان های خود آگاه می کند و در صورت لزوم درمان های لازم را انجام می دهد تا به افزایش ماندگاری کامپوزیت بیمار بیفزاید.

دندانپزشک زیبایی و کاشت دندان در نجف آباد اصفهان

مراقبت از کامپوزیت دندان در کوتاه مدت

اگر به تازگی دندان های خود را کامپوزیت کرده اید حتما به نکاتی که دندانپزشک ترمیمی و زیبایی می گوید گوش کنید و مراقبت های لازم را انجام دهید تا ماندگاری لازم را داشته باشد. با مرجعه به دکتر علیرضا عابدینی می توانید از مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان به طور کامل اطلاع پیدا کنید. اقدامات لازم برای مراقبت از کامپوزیت در کوتاه مدت عبارت است از:

احتیاط در به کاربردن کامپوزیت پیش از اتمام بی حسی

چنان چه پزشک در طول درمان، ناحیه درمان شده را بی حس کند، بیمار پس از اتمام درمان تا زمانی که بی حسی برطرف شود هنگام جویدن یا گاز زدن باید احتیاط کند. یک الی دو ساعت طول می کشد تا اثر بی حسی برود در این مدت باید از مایعات و غذاهای سرد استقاده کرد تا کامپوزیت آسیبی نبیند. قبل از رفع بی حسی دندان کاموزیت شده نباید جسم سختی با آن برخورد کند. بعد از این که اثر بی حسی رفت می توانید به آرامی قدرت گاز زدن را تست کنید.



انجام اصلاحات جزئی در صورت بروز مشکل

چند روز اول بعد از اصلاح طرح لبخند با کامپوزیت اگر مشکلی به وجود آمد حتما به دندانپزشک اطلاع دهید تا اصلاحات لازم را در اسرع وقت انجام دهد. به طور مثال اگر در کامپوزیت خود احساس تیزی می کنید یا هنگام جویدن مواد حس عجیبی دارید به دندانپزشک تان حتما بگویید. چنان چه کامپوزیت دندان هایتان مشکلی داشته باشد و به آن رسیدگی نکنید در دراز مدت باعث درد و ناراحتی می شود.


آب نمک قرقره کنید

از قرقره آب نمک برای کاهش تورم استفاده کنید.

بیشتر بدانید  لمینت دندان

مراقبت از کامپوزیت دندان در بلند مدت

پس از انجام کامپوزیت، در بلندمدت حتما به مراقبت های زیر توجه کنید:

بهداشت دهان و دندان تان را حفظ کنید

حفظ بهداشت دهان و دندان علاوه بر بالابردن ماندگاری ونیرکامپوزیت برای سالم نگه داشتن دندان ها نیز لازم است. هر روز حتما دوبار دندان هایتان را با خمیردندان حاوی فلوراید مسواک بزنید و یک بار هم از نخ دندان استفاده کنید. استفاده از دهانشویه مناسب استحکام کامپوزیت را بالاترمی برد. مسواکی را انتخاب کنید که دارای تارهای نرم و انعطاف پذیر باشد و زبر نباشد.

رژیم غذایی مناسب داشته باشید

از آن جایی که بلیچینگ یا سفید کردن تأثیری روی کامپوزیت ندارد باید مراقب باشید تغییر رنگ ندهد. از خوردن مواد غذایی که باعث لکه دار شدن دندان تان می شود خودداری کنید زیرا جنس کامپوزیت به گونه ای است که امکان رنگ پذیری دارد. از مصرف نوشیدنی های رنگی، شراب، چای، توت، شکلات و سس های رنگی خودداری کنید. علاوه بر این مصرف دخانیات و تنباکو نیز باعث زرد شدن یا قهوه ای شدن کامپوزیت می شود.

از به کاربردن کامپوزیت به جای ابزار خودداری کنید

کامپوزیت ظریف است بنابراین باید به درستی از آن استفاده کرد. از جویدن ناخن، اجسام و مواد غذایی سخت با کانپوزیت خودداری کنید زیرا باعث می شود کامپوزیت سریع تر ترک بخورد و بشکند. هیچ گاه از کامپوزیت به عنوان ابزار استفاده نکنید.

اگر عادت به دندان قروچه دارید ترک کنید

برخی افراد زمانی که استرس دارند  یا هنگام خواب دندان های خود را بر روی یکدیگر فشار می دهند. دندان قروچه احتمال شکستگی و لب پر شدن کامپوزیت را افزایش
می دهد بنابراین اگر شما هم این عادت اشتباه را دارید آن را کنار بگذارید.

بیشتر بدانید  انواع ایمپلنت سوئیسی

از خمیر دندان مخصوص کامپوزیت استفاده کنید

برخی خمیردندان ها ترکیباتی دارند که برای دندان اصلی و کامپوزیت خطرناک است. زمان خرید، مواد تشکیل دهنده خمیر دندان را بخوانید و مطمئن شوید از هیدروژن پراکسید، سدیم کربنات یا جوش شیرین در آن استفاده نشده باشد زیرا هیدروژن پراکسید باعث از بین رفتن سطح دندان می شود. جوش شیرین نیز ماهیت زمخت دارد و درخشندگی کامپوزیت را از بین می برد. حدالامکان از خمیر دندان های ژله ای استفاده کنید زیرا در آن ها چنین موادی استفاده نشده است. استفاده از خمیر
دندان های سفید کننده نه تنها برای مراقبت از کامپوزیت ضروری نیست بلکه می تواند به آن آسیب بزند.

برخی از مارک های خمیردندان مواد ساینده مضری دارند که سطح صیقلی داده ی روی روکش شما را می خراشد و باعث تغییر رنگ و از بین رفتن لعاب آن می شود. این مارک های خمیر دندان برای از بین بردن لکه های سطحی طراحی شده اند اما به سطح کامپوزیت آسیب می رسانند.

آیا مراقبت از کامپوزیت با لمینت سرامیکی فرق دارد؟

برای افرادی که دندان های ضعیف و شکسته دارند استفاده از کامپوزیت در مقایسه با ونیر سرامیکی گزینه مناسبی است. این روش سریع تر انجام می شود و رضایت بخش است. هر چند کامپوزیت نسبت به ونیر سرامیکی مقرون به صرفه تر است اما نیاز به مراقبت بیشتری دارد. برای بالابردن طول عمر ونیر کامپوزیت لازم است حتما به دسترالعمل هایی که پزشک می دهد عمل کنید. احتمال رنگ پذیری کامپوزیت از لمینت بیشتر است بنابراین نیاز به مراقبت بیشتری دارد. طبیعی است که بعد از باندینگ احساس عجیبی داشته باشید زیرا دهان در مورد تغییرات از جمله رزین ها حساس است و فرد احساس کمی اضافگی در دندان می کند که به مرور زمان برطرف می شود. علاوه بر رنگ پذیری کامپوزیت، احتمال شکستن آن نیز نسبت به لمینت بیشتر است.

بیشتر بدانید  لیفت لثه با لیزر

مراقبت ویژه از کامپوزیت

در حالت کلی کامپوزیت نیاز به مراقبت ویژه ندارد و مواد آن به خوبی با دندان هم رنگ می شود. همان طور که اشاره شد بهترین کاری که برای مراقبت از کامپوزیت می توانید انجام دهید استفاده از مسواک، نخ دندان و دهانشویه است. از کارهای دیگری که به سفید شدن دندان کمک می کند خوردن آب بعد از هر وعده غذایی است زیرا مواد غذایی باقی مانده در دندان و میزان اسید موجود در آن را کاهش می دهد. هر سه تا ۶ ماه نیز لازم است برای چکاپ به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

اگر ورزش های رزمی مانند بوکس، تکواندو، کشتی و … انجام می دهید موقع ورزش کردن بین دندان هایتان محافظ بگذارید در این صورت اگر دندان هایتان ضربه ببیند، آسیب کمتری به آن وارد می شود.

مراقبت ویژه از کامپوزیت

تغذیه مناسب پس از ونیرکامپوزیت

نحوه غذا خوردن شما پس از کامپوزیت بر ماندگاری آن تأثیر زیادی دارد. در ادامه لیستی از غذاهایی که پس از کامپوزیت می توانید مصرف کنید را به شما معرفی
می کنیم:

غذاهای نرم مانند: غذاهای کنسروی، انواع ماهی، تخم مرغ و غذاهایی که با جویدن آن ها کامپوزیت دچار شکستگی نمی شود.

غذاهای پخته شده مانند: مرغ، ماکارونی و غیره

پس از انجام کامپوزیت از خوردن مواد غذایی زیر خودداری کنید:

  • غذاهای سفت
  • غذاهایی که اسید یا شکر زیادی دارند زیرا این دو ماده باعث پوسیدگی دندان می شود.
  • غذاهای شیرین و چسبناک مانند آب نبات، پاستا، بیسکوییت ترد یا نوشیدنی های شیرین
  • غذاهایی که مواد رنگی دارند.
  • نوشیدنی های الکلی و خمیر دندان های حاوی الکل
نوشتهٔ پیشین
عمر متوسط ایمپلنت دندان چقدر است؟
نوشتهٔ بعدی
انواع ایمپلنت دندان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

لوگو دکتر علیرضا عابدینی
لوگو دکتر علیرضا عابدینی
فهرست
Call Now Button
× مشاوره آنلاین هم اکنون