انواع ایمپلنت دندان

انواع ایمپلنت دندان

پرکاربردترین روش برای جایگزین کردن دندان از دست رفته، ایمپلنت است زیرا طبیعی است و استقامت بالایی دارد. برای آشنایی با انواع ایمپلنت دندان با دکتر علیرضا عابدینی، دندانپزشک ایمپلنت اصفهان همراه باشید. یک دندانپزشک خوب شما را راهنمایی می کند که از کدام نوع ایمپلنت استفاده کنید.

دندانپزشک زیبایی و کاشت دندان در نجف آباد اصفهان

روش های کاشت ایمپلنت

کاشت ایمپلنت را می توان به صورت تک مرحله ای و دومرحله ای انجام داد:

کاشت ایمپلنت به صورت تک مرحله ای

در روش های کاشت ایمپلنت به صورت تک مرحله ای تنها یک عمل جراحی بر روی دندان انجام می شود و نیاز به مهارت و تخصص بالایی دارد. داشتن عملکرد حرفه ای طی کاشت ایمپلنت به صورت تک مرحله ای اهمیت زیادی دارد زیرا زمانی که پیچ تیتانیومی درون استخوان گذاشته می شود مقداری از آن باید از لثه بیرون باشد تا در مقابل افتادن دندان را نگه دارد. تا زمان قرار دادن دندان مصنوعی در جای معین عمل دیگری برای روکش یا تعبیه دندان انجام نمی شود تنها روکش به پیچ وصل می شود. قرار دادن و متصل کردن روکش به پیچ چند ماه پس از قرار دادن پیچ درون فک انجام می شود. این مدت باید طی شود تا ایمپلنت قرار شده درون فک جوش بخورد.

کاشت ایمپلنت به صورت دو مرحله ای

در نوع دو مرحله ای از انواع ایمپلنت دندان، دو بار عمل جراحی روی بیمار انجام می شود. البته عمل دوم خفیف تر است اما باز هم مانند عمل اول با بخیه زدن همراه می باشد. عمل اول برای قرار دادن پیچ درون فک است و عمل دوم که با فاصله زمانی انجام می شود، برای ترمیم کردن لثه و همچنین قرار دادن روکش دندان در جای خالی دندان اولیه می باشد.

روش های کاشت ایمپلنت

ایمپلنت فرورونده

ایمپلنت فرورونده یکی از رایج ترین انواع کاشت ایمپلنت است که در آن ایمپلنت به صورت پیچ یا استوانه در استخوان های فک قرار می گیرد  پهنا و طول متفاوتی دارد. روی هر کاشت دندان می توان یک یا چند دندان را سوار کرد.

ایمپلنت برسازی درون کاشت دندانی

ایمپلنت برسازی از قالب فلزی ساخته می شود، به استخوان فک چسبیده و در زیر لثه قرار می گیرد تا بتواند دندان ساخته شده را نگه دارد. بیمارانی که مشکل حداقل ارتفاع استخوان دارند یا نمی توانند از دندان مصنوعی معمولی استفاده کنند می توانند از ایمپلنت برسازی استفاده کنند.این نیز یکی از انواع ایمپلنت های دندان می باشد که از قالبی فلزی ساخته شده است و به استخوان فک چسبیده و در زیر لثه قرار می گیرد تا بتواند دندان ساخته شده را نگه دارد. این نوع ایمپلنت برای بیمارانی استفاده می شود که نمی توانند از دندان های مصنوعی معمول استفاده کنند و یا بیمارانی که مشکل حداقل ارتفاع استخوان دارند.

بیشتر بدانید  سخت ترین مرحله ایمپلنت

ایمپلنت دارای چارچوب راموس

در صورتی می توان از این ایمپلنت استفاده کرد که استخوان فک پایین برای استفاده از ایمپلنت دندان ریشه ای شکل بسیار نازک باشد. این مدل ایمپلنت دارای چارچوب راموس در گوشه عقب استخوان فک در دهان یعنی نزدیک دندان عقل و چانه قرار می گیرد. هنگامی که چارچوب راموس در محل مناسب قرار گرفت و بافت اطراف آن ترمیم شد یک میله نازک در اطراف بالای لثه دیده می شود. در ادامه کار دندان های مصنوعی به صورتی ساخته می شوند که با این میله متناسب باشند. این نوع ایمپلنت می تواند فک ضعیف را تثبیت کرده و از ایجاد شکستگی در آن جلوگیری کند.

ایمپلنت فوری

با ایمپلنت فوری می توانید یک روزه کاشت دندان تان را انجام دهید و با دندان هایی کامل از مطب خارج شوید. دندان هایی که ابتدا روی پایه ایمپلنت قرار می گیرند موقتی اند و تا زمانی که ایمپلنت بهبود یابد و و اتصال کامل به استخوان برای حمایت از پروتز دائمی ایجاد شود، به حفظ ظاهر چهره شما کمک می کند. با ایمپلنت فوری می توانید در اسرع وقت صاحب لبخند هالیوودی شوید.

مینی ایمپلنت

مینی ایمپلنت، ایمپلنت هایی با قطر باریک اند که ارتفاع کمی دارند و گزینه ایده آلی برای کاشته شدن به جای ریشه دندان های تحتانی هستند.

مینی ایمپلنت

ایمپلنت All-on-4 (یا ۵ یا ۶)

این روش برای اشخاصی که به دلیل پوسیدگی یا بیماری لثه بیشتر یا تمام دندان های خود را از دست داده اند مناسب است. با این نوع ایمپلنت می توانید بدون استفاده از پیوند استخوان با استفاده از مجموعه ای از دندان های موقت که در همان روز یا خیلی زود بعد از آن روی پایه های ایمپلنت کاشته شده، سوار می شوند، یک ست کامل دندان در فک بالا و پایین داشته باشید.

ایمپلنت دیجیتال

امروزه ایمپلنت دیجیتال جایگزین مناسبی برای بسیاری از روش های سنتی از جمله جراحی ایمپلنت ، پروتز ثابت و زیبایی می باشد. با استفاده از ایمپلنت دیجیتال می توان بسیاری از مشکلاتی که در روش های قدیمی جراحی ایمپلنت وجود دارد را کاهش داد.

کاشت ایمپلنت دندان بدون درد و جراحی

بسیاری از افراد از کاشت ایمپلنت می ترسند؛ به همین خاطر کاشت دندان خود را به تعویق می اندازند در صورتی که جای نگرانی نیست زیرا با کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی می توانید بدون برش لثه یا بخیه فرایند کاشت دندان خود را به سادگی انجام دهید.

ایمپلنت پانچ

روشی در انجام کاشت ایمپلنت وجود دارد که به آن روش بدون جراحی یا پانچ یا لیزر گفته میشود در این روش بدون اینکه ار تیغ جراحی استفاده شود ابتدا استخوان به وسیلۀ سی تی اسکن فک ارزیابی و به وسیلۀ یک گاید جراحی که از قبل تهیه شده سایت جراحی به صورت دقیق مشخص میگردد. پس از آن در جلسۀ کاشت ایمپلنت بدون استفاده از برش و تیغ جراحی ایمپلنت مورد نظر گذاشته می شود.

بیشتر بدانید  کاشت دندان

انواع ایمپلنت دندان بر اساس ظاهر و شکل

ایمپلنت دندان را براساس ظاهر و شکل می توان به دسته های زیر تقسیم کرد:

ایمپلنت ساب پریواستیل

ایمپلنت Subperiosteal به صورت اسکلت فلزی روی استخوان فک نصب می شود تا دندان مصنوعی روی آن قرار بگیرد. این نوع ایمپلنت برای بیمارانی کاربرد دارد که ارتفاع استخوان فک مناسبی ندارند و نیاز به مراقبت های زیادی دارد تا مشکلی در فرایند جوش خوردن آن پیش نیاید. ایمپلنت ساب پریواستیل در زیر لثه جاسازی می شود و روی استخوان فک قرار می گیرد اما برای این که دندان جابه جا نشود یا نیفتد مقداری از آن بیرون از لثه نگه داشته می شود تا دندان در همان حالت باقی بماند.

اگر بدن شما به گونه ای است که توان انجام یک پیوند استخوانی ندارد یا استخوان هایی قوی و محکم ندارید می توانید از ایمپلنت ساب پریواستیل استفاده کنید. علاوه بر این اگر تصمیم دارید تمام دندان هایتان را ایمپلنت کنید توصیه می شود از این روش استفاده کنید. این نوع ایمپلنت از روش های ایمپلنت تک مرحله ای است.

ایمپلنت ساب پریواستیل ثبات کافی ندارد زیرا داخل استخوان فک جوش نمی خورد بلکه در بالای استخوان قرار می گیرد و فقط توسط بافت نرم نگه داشته می شود. با این وجود نسبت به پروتزهای بدون ایمپلنت پایداری بیشتری دارد.

انواع ایمپلنت از نظر ظاهر وشکل

ایمپلنت اندواستیل

ایمپلنت اندواستیل پس از آماده سازی در لثه و استخوان فک فرو داده می شود و به صورت دو مرحله ای انجام می شود. در مرحله اول با جراحی آماده سازی اولیه انجام می شود و در مرحله دوم دندان مصنوعی نصب می شود. از این روش برای کاشت ایمپلنت زیاد استفاده می شود. ایمپلنت اندواستیل به شکل پیچ هایی کوچک از جنس تیتانیوم است که درون استخوان فک فرو می رود و آماده می شود تا از دندان نگهداری کند. ایمپلنت اندواستیل ایمن، مؤثر و محبوب ترین انتخابی است که امروزه کاربرد زیادی در کاشت دندان پیدا کرده است.

کاشت ایمپلنت اندواستیل ابتدا با سوراخ کاری در استخوان فک شروع می شود تا یک پیچ تیتانیوم وارد استخوان فک شود که به عنوان ریشه مصنوعی عمل میکند. قبل از این که با سوارکردن پروتز دندان مصنوعی روی پایه ایمپلنت درمان را تمام کنید، صبر کنید تا بافت نرم و استخوان اطراف ریشه بهبود پیدا کند که این فرایند می تواند چند ماه طول بکشد. ایمپلنت اندواستیل در استخوان فک پایدار است و به دوام طولانی و ایجاد احساس طبیعی مشهور است.

ایمپلنت زایگوماتیک

در این نوع ایمپلنت یک وسیله فلزی به شکل پیچ را داخل استخوان گونه ای قرار می دهند. ایمپلنت زایگوماتیک در موارد خاصی که مرتبط به فک است کاربرد دارد و به دلیل وجود روش های دیگر زیاد از آن استفاده نمی شود.

انواع ایمپلنت دندان بر اساس متصل کننده ها

ایمپلنت های دندان بر اساس نوع یا شکل سرشان دسته بندی می شوند:

بیشتر بدانید  اهمیت انتخاب بیمار در درمانهای زیبایی و عواقب ناشی از عدم توجه به این مورد

متصل کننده شش ضلعی داخلی

این متصل کننده ها شش ضلعی هستند و به صورت سوراخی در سر ایمپلنت هستند که دندانپزشک اباتمنت یا ترمیم را در آن پیچ می کند.

متصل کننده شش ضلعی خارجی

این متصل کننده شش ضلعی شکل در راس سر ایمپلنت قرار می گیرد.

متصل کننده هشت ضلع داخلی

این متصل کننده هشت ضعلی شکل (اکتاگونال) به شکل سوراخی در سر ایمپلنت دندانی است که دندانپزشک اباتمنت یا ترمیم را در آن پیچ میکند.

اجزای انواع ایمپلنت دندان

همه ایمپلنت ها از سه قطعه اصلی زیر ساخته شده اند:

  • پیچ تیتانیومی که نقش ریشه اصلی را در استخوان فک ایفا می کند.
  • تاج سرامیکی که به عنوان دندان در دهان شناخته می شود.
  • اباتمنت که اتصال دهنده و پیوند دهنده دو قطعه است.

انواع ایمپلنت بر اساس کاربرد و هدف

جایگزین کردن یک‌دندان: هنگام جایگزین کردن یک‌دندان از یک ایمپلنت استفاده می‌شود و یک تاج یا روکش دندان را پشتیبانی می‌کند.

جایگزین کردن چند دندان: چند دندان افتاده را می‌توان با چندین ایمپلنت جایگزین کرد. جایگزین کردن چند دندان شامل یک پل دندانی ثابت است که یک پل سه واحده بوده و توسط دو ایمپلنت نگه‌داشته می‌شود. برای جایگزین کردن چند دندان می‌توان از چند ایمپلنت هم استفاده کرد که تعداد دندان‌های بیشتری را نگه می‌دارند.

جایگزین کردن دندان‌های یک فک کامل: برای جایگزین کردن دندان‌های یک فک کامل معمولاً حداقل ۴ تا ۸ ایمپلنت و ۱۰ یا تعداد بیشتری روکش دندان توسط پل دندانی ثابت نیاز است.

ترکیبی از پل دندانی ثابت و متحرک: از این مورد تنها زمانی استفاده می‌شود که نقش ایمپلنت تنها نگهداری پل دندانی ثابت باشد. در این شرایط ایمپلنت به بخش متحرک متصل می‌شود.

اُوردنچر: در اُوردنچر دو یا چند ایمپلنت به‌صورت استاندارد یا مینی ایمپلنت برای تثبیت دندان مصنوعی و حفظ استخوان زیرین استفاده می‌شوند. درحالی‌که بیشتر دندان‌های مصنوعی متداول مستقیماً بر لثه و استخوان فشار وارد می‌کنند و موجب تحلیل استخوان می‌گردند، اُوردنچرهای متکی بر ایمپلنت از استخوان محافظت می‌کنند.
اُوردنچرها امروزه به‌عنوان نوع استاندارد مراقبت از بیمارانی که تمام دندان‌های خود در یک یا هر دو فک را ازدست‌داده‌اند، در نظر گرفته می‌شود.

تکیه‌گاه برای حرکت دندان (ارتودنسی): ایمپلنت‌ها چه به‌صورت استاندارد و چه به‌صورت میکرو مینی‌ ایمپلنت باشند امروزه برای ایجاد تکیه‌گاه‌های بسیار پایدار و غیرقابل حرکت برای فراهم کردن امکان حرکت سریع‌تر و راحت‌تر دندان‌ها استفاده می‌شوند .

سخن پایانی

دکتر علیرضا عابدینی بهترین دندانپزشک نجف آباد اصفهان از ابتدا علاوه بر درمان های معمول و رایج دندانپزشکی به علت علاقه شخصی در حیطه دندانپزشکی زیبایی و کاشت ایمپلنت در دوره های متعدد اموزشی و کورس های معتبر بین المللی زیبایی و ایمپلنت شرکت نموده اند. همچنین ایشان سابقه طولانی ٢٠ ساله در درمانهای طراحی لبخند، digital smile design ،لمینیت های سرامیکی و کامپوزیتی و پروتز های متکی بر ایمپلنت دارند. با مراجعه به دکتر علیرضا عابدینی می توانید بسته به شرایط تان تجربه کاشت ایمپلنت موفق را تجربه کنید.

نوشتهٔ پیشین
مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان
نوشتهٔ بعدی
انواع لمینت سرامیکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

لوگو دکتر علیرضا عابدینی
لوگو دکتر علیرضا عابدینی
فهرست
Call Now Button
× مشاوره آنلاین هم اکنون