عمر روکش دندان چقدر است؟

طول عمر روکش دندان

روکش دندان نام دیگر آن پروتز ثابت دندانی است. روکش در واقع یک کلاهک فلزی یا سرامیکی یا ترکیبی از هر دو است که در لابراتوار ساخته می شود و بر روی دندان قرار می گیرد. روکش کل دندان را در بر می گیرد. از روکش برای دندان هایی که به طور گسترده تخریب و پوسیده شده اند می توان استفاده کرد تا هم از دندان در برابر شکستن محافظت کند و هم دندان را زیبا تر کند. با توصیه های لازم دکتر علیرضا عابدینی بهترین دندانپزشک نجف آباد اصفهان می توانید عمر روکش دندان های خود را افزایش دهید.

دندانپزشک زیبایی و کاشت دندان در نجف آباد اصفهان

برای گذاشتن روکش لثه ها باید کاملا سالم باشند. بعد از عصب کشی(درمان ریشه) دندان خشک و شکننده می شود. یکی از مواردی که از روکش استفاده می شود بعد از عصب کشی است.اگر ترک در تاج دندان باشد باعث شکسته شدن دندان می شود بنابراین در این مواقع از روکش استفاده می شود تا دور تا دور دندان را در برگیرد و دندان را در برابر نیروی افقی و عمودی مستحکم کند.روکش مانع از شکستن دندان می شود.

از روکش برای زیبایی نیز می توان استفاده کرد البته این کار توصیه نمی شود.برای امور مربوط به زیبایی بهتر است از لمینت یا ونیرکامپوزیت استفاده کنید به جز در شرایطی که دندان به شدت تغییر رنگ داده است.در این صورت برای اصلاح بدرنگی های دندان باید از انواع خاص پروتز های ثابت دندان استفاده کرد.در مواردی که تاج دندان آسیب دیده و سمپتومها و علایم ترک در دندان دیده شود از رو کش استفاده می شود.

عمر روکش دندان

چنان چه پس از گذاشتن روکش بهداشت دهانی خود را به خوبی رعایت نکنید روکش آسیب می بیند.علاوه بر این پس از گذاشتن روکش باید جهت بررسی وضعیت روکش ها و دهان مرتب به دندانپزشک مراجعه کنید.

طول عمر روکش دندان

برای مراقبت از روکش دندان در طول روز دوبار دندان هایتان را با نخ دندان،مسواک و خمیر غیر ساینده تمیز کنید.نخ دندان را از جلو به عقب بین دندان ها حرکت دهید.از کشیدن نخ دندان به سمت بالا یا پایین در بین روکش ها خودداری کنید.علاوه براین از خوردن غذاهای سخت که احتیاج به نیروی زیادی برای گاز زدن دارندو همچنین از شکستن یا جویدن هر شی سختی با دندان های روکش دار خودداری کنید.اگر عادت به دندان قروچه دارید برای جلوگیری از آسیب دیدن روکش ها از نایت گارد استفاده کنید.از دیگر مراقبت های پس از گذاشتن روکش عدم استعمال سیگار است.استعمال سیگار برای روکش ها مضر است و باعث آسیب دیدن روکش می شود.

بیشتر بدانید  لبخند هالیوودی چیست؟

انواع روکش دندان

در ادامه انواع روکش دندان را برای شما نام می بریم:

روکش های تمام فلزی

این نوع روکش ها تماما از جنس فلزاند که بسته به نوع فلز در آلیاژ آن می تواند سفید یا زرد باشد. روکش های تمام فلزی از بهترین نوع روکش ها هستند.تراش دندان در این روکش ها کم است و باعث سایش دندان های مقابل نمی شود.این نوع روکش ها به خاطر این که کاملا با دندان فیت می شوند عمر بالایی دارند.تنها عیب روکش های تمام فلزی ظاهر نه چندان زیبای آن است.هیچ گاه نمی توان از یک فلز به صورت خالص برای ساخت روکش دندان استفاده کرد بلکه برای ساخت روکش از آلیاژهای فلزی استفاده می شود.آلیاژهای فلزی شامل آلیاژهای قیمتی مانند طلا پلاتینیوم و گاهی پالادیوم هستند.

روکش های تمام سرامیک

روکش های تمام سرامیک به طور کامل از نوعی چینی مانند پرسلن ساخته می شوند.این روکش ها در مقایسه با روکش های تمام فلزی طبیعی تر به نظر می رسند چون هیچ نوع فلزی در ساخت آن ها به کار نرفته است.بر خلاف روکش های تمام فلزی در این نوع روکش ها لب فلزی دیده نمی شود.ساختار روکش های تمام سرامیک نسبت به روکش تمام فلزی ضعیف تر است به همین خاطر از روکش تمام سرامیک تنها برای دندان های قدامی یا دندان های جلو استفاده می شود.

روکش های تمام رزین

روکش های تمام رزین به طور کامل از جنس کامپوزیت رزین ساخته می شوند به همین خاطر هزینه آن ها نسبت به روکش های دیگر همرنگ دندان کم تر است.روکش های تمام رزین مستعد فرسایش بیشتری اند و استحکام کمتری دارند.

روکش های پی اف ام

این روز ها در کلینیک های دندانپزشکی بیشتر از روکش های پی اف ام استفاده می شود.این روکش ها ترکیبی از فلز و چینی هستند که بخش فلزی آن دور تا دور دندان را پوشش می دهد.بخش فلزی موجب محکم شدن روکش می شود و پرسلن یا چینی روی آن زیبایی روکش را منجر می شود.روکش های پی اف ام در مقایسه با روکش های تمام سرامیک استحکام و طول عمر بالاتری دارند.در نقاطی که گلیز روکش از بین رفته باشد باعث ساییده شدن دندان می شود.در این روکش ها احتمال ترک یا لب پریدگی زیاد است که در صورتی که جزئی باشد می توان آن را با ونیرکامپوزیت ترمیم کرد در غیر این صورت باید روکش را تعویض کرد.در روکش های پی اف ام برخی مواقع به دلیل تحلیل لثه،لبه فلزی روکش به ویژه در دندان های جلو مشخص می شود که جلوه زیبایی ندارد.

روکش دندان زیرکونیوم

یکی از انواع روکش های تمام سرامیک روکش های زیرکونیم هستند که به کمک فریم های زیرکونیومی تقویت شده اند.

بیشتر بدانید  روش های جایگزینی دندانهای از دست رفته

روکش های زیرکونیوم از لحاظ ساختاری مشابه روکش های پی اف ام هستند با این تفاوت که به جای استفاده از فلز در مرکز روکش از زیرکونیوم که رنگ آن سفید است استفاده می شود.استحکام روکش های زیرکونیوم به اندازه یا حتی بیشتر از آلیاژ های فلزی است.از مزایای این روکش می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فیتنس عالی
  • استحکام بالا در هر نقطه از دهان
  • طبیعی
  • زیبا بودن روکش
  • عدم وجود لبه فلزی در روکش

استفاده از روکش دندان زیرکونیوم برای اشخاصی که به آلیاژ های فلزی آلرژی دارند بسیار مناسب است.تا قبل از روکش های زیرکونیوم یکی از موانعی که دندانپزشکان را در استفاده از روکش های تمام سرامیک باز می داشت شکنندگی آن بود.با پیشرفت علم و کشف موادسرامیکی بسیار مقاوم در برابر شکست این مشکل به راحتی برطرف شد به گونه ای که می توان از این روکش حتی در نواحی خلفی هم استفاده کرد.قیمت روکش های زیرکونیوم نسبت به سایر روکش ها بالاتراست.روکش های زیرکونیوم باید گلیز شوند یعنی سطح شان براق شود در غیر این صورت باعث سایش دندان مقابل می شوند.

روکش های زیرکونیوم به لحاظ استحکام بالا و زیبایی که دارند از بهترین روکش ها محسوب می شوند.برای روکش دندان های جلو بهتر است از روکش های سرامیکی یا انواع روکش های زیرکونیوم استفاده کرد.در حالت کلی توصیه می شود هرگز تنها برای زیبایی دندان های جلو روکش نگذارید.

مراحل گذاشتن روکش

برای گذاشتن روکش باید مراحل زیر طی شود:

  1. دندان تراشیده شود.
  2. از دندان تراش خورده قالب گیری انجام شود و رنگ مورد نظر با توجه به دندان های مجاور انتخاب شود.
  3. قالب ها به لابراتوار انتقال داده شوند.
  4. یک جلسه امتحان فریم فلزی یا فریم زیرکونیوم
  5. در صورت نیاز یک جلسه امتحان پرسلن
  6. تحویل روکش

مراقبت از روکش دندان

روکش ها زمانی که در محل خود قرار می گیرند قسمت قابل مشاهده یک دندان را به طور کامل می پوشانند.پس از گذاشتن روکش جدید باید مراقبت های لازم را انجام دهید.مراقبت از روکش دندان کار سختی نیست و تا زمانی که دستورالعمل ها را به طور صحیح انجام دهید روکش شما ماندگاری خواهد داشت.بعد از انجام روکش دندانپزشک مراقبت های لازم را به شما خواهد گفت.درادامه چند مورد از این مراقبت هارا برای شما نام می بریم:

  • دندان هایتان را به طور منظم مسواک بزنید.
  • از نخ دندان استفاده کنید.
  • برای تقویت مینای دندان و جلوگیری از پوسیدگی ریشه دندان از دهانشویه حاوی فلوراید استفاده کنید.

کاربرد روکش دندان

استفاده از روکش در موارد زیر کاربرد دارد:

  • محافظت از دندان ضعیف (به طور مثال محافظت در برابر پوسیدگی از شکستن یا نگه داشتن سایر قسمت های یک دندان شکسته)
  • بازیابی دندان تقریبا شکسته یا دندانی که دچار کرم خوردگی است.
  • نگهداری بریج دندان در محل خودش
  • پوشش دهی دندانی که بخش زیادی از آن پر شده است به خصوص هنگامی که دندان زیادی وجود ندارد.
  • پوشش ایمپلنت دندان
  • پوشش دادن بد شکلی و یا تغییر رنگ و زردی دندان شدید
بیشتر بدانید  عوارض اصلاح طرح لبخند در نجف آباد

بعداز روکش دندان چه مشکلاتی ممکن است به وجود بیاید؟

دندان های روکش شده ممکن است بلافاصله پس از از بین رفتن بی حسی حساس شوند.اگر دندان روکش شده دارای عصب باشد دندان شما ممکن است احساس گرما یا سرما کند.در این شرایط ممکن است دندانپزشک توصیه کند دندان هایتان را با خمیردندان طراحی شده برای دندان های حساس بشویید.اگر هنگام جویدن غذا احساس درد یا حساسیت دارید معنای این است که روکش روی دندان شما خیلی بلند است.در صورت بلند بودن روکش به دندانپزشکتان مراجعه کنید تا مشکل را حل کند.

طول عمر روکش دندان

از دیگر مشکلات روکش ترک خوردن آن است.اگر ترک ایجاد شده کوچک باشد با رزین کامپوزیت می توان آن را تعمیر کرد تا همان روکش را مجددا استفاده کرد.اگر ترک زیاد باشد مجبور می شوید روکش را عوض کنید.شل شدن روکش از دیگر مشکلات روکش دندان است.گاهی اوقات سیمان زیر روکش شسته می شود این کار نه تنها باعث شل شدن روکش می شود بلکه به باکتری ها اجازه می دهد تا در بخش های باقی مانده دندان نشت کنند و باعث خراب شدن دندان شوند.اگر روکش دندان تان شل شده است حتما با کلینیک دندانپزشک خود تماس بگیرید.

چنان چه تناسب روکش نامناسب باشد و برای وصل کردن آن از سیمان کمی استفاده شود روکش دندان می افتد.چنان چه روکش دندان تان افتاد حتما روکش و جلوی دندان خود را تمیز کنید.می توانید روکش را به طور موقت با چسب دندان یا سیمان موقت دندان که در داروخانه‌ها فروخته می‌شود بچسبانید.در این شرایط حتما با دندانپزشک خود تماس بگیرید تا او به شما دستورالعمل های مربوط به چگونگی مراقبت از دندان و روکش را تا زمانی که به کلینیک وی مراجعه می کنید گوشزد کند. دندانپزشک شما ممکن است بتواند روکش را در جای خود نصب کند؛ اگر نه، باید یک روکش جدید ساخته شود.

واکنش آلرژیک. از آنجایی که فلزات مورد استفاده برای ساخت روکش‌ها معمولا مخلوطی از چند فلز هستند، واکنش‌های آلرژیک به فلزات و یا پرسلن مورد استفاده در روکش‌ها ممکن است رخ دهد، اما این اتفاق بسیار نادر است.
خط تیره روی دندان روکش شده در نقطه اتصال دندان به لثه. وجود یک خط تیره در در نقطه اتصال دندان به لثه دندان روکش شده شما عادی است، به ویژه اگر شما یک روکش متصل به فلز دارید. این خط تیره، فلز زیر روکش را نشان می‌دهد.

نوشتهٔ پیشین
پولیش دندان بعد از کامپوزیت
نوشتهٔ بعدی
بهترین مارک های ایمپلنت دندان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

لوگو دکتر علیرضا عابدینی
لوگو دکتر علیرضا عابدینی
فهرست
Call Now Button
× مشاوره آنلاین هم اکنون