پولیش دندان بعد از کامپوزیت

پولیش دندان بعد از کامپوزیت

مشهورترین ترمیم های دندان ونیرها هستند.از ونیرها می توان برای پوشاندن عیوب ظاهری دندان هایی که روی ظاهر لبخند بیماران تأثیر گذاشته اند استفاده کرد.یکی از عواملی که در زیبایی ظاهری و دوام ونیر کامپوزیت دندان تأثیر می گذارند پولیش دندان بعد از کامپوزیت است. برای آشنایی با ضرورت پولیش کامپوزیت با دکتر علیرضا عابدینی بهترین دندانپزشک نجف آباد اصفهان همراه باشید.

دندانپزشک زیبایی و کاشت دندان در نجف آباد اصفهان

اگر از دندان های کامپوزیت شده به خوبی مراقبت نکنید زیبایی و شفافیت خود را به مرور از دست می دهد.کامپوزیت مانند سایر عمل های زیبایی احتیاج به مراقبت های زیادی دارد.توصیه می شود حتما به صورت دوره ای دندان های کامپوزیت شده خود را پولیش نمایید.پولیش یا همان جرم گیری دندان، به حفظ سلامت دندان ها بسیار کمک می کند.با پولیش می توان جرم و رسوبات انباشته شده درسطح دندان ها که تاثیر منفی بر زیبایی دندان ها گذاشته است را برطرف کرد.

اهمیت پولیش دندان بعد از کامپوزیت

پولیش دندان بعد از کامپوزیت یک سطح صاف و براق ایجاد می کند که از لحاظ زیبایی شناختی و سلامت دهان و دندان اهمیت زیادی دارد.پولیش ونیرکامپوزیت باید به طور مطلوب انجام شود تا بسیاری از مشکلات ونیرکامپوزیت مانند موارد زیر را با آن برطرف کرد:

  • سوزش لثه
  • سایش بیشتر و پوسیدگی مکرر
  • تجمع پلاک
  • یک نقص طولانی مدت در ونیر کامپوزیت که ممکن است به علت انجام نامناسب پولیش دندان بعد از کامپوزیت مشاهده شود.

مهم ترین مراحل کاشت ونیر کانتورینگ، فینیشینگ (عملیات اتمام ترمیم دندان) و پولیشینگ است.این مراحل در افزایش دوام و طول عمرونیرهای مستقیم مؤثرند.به همین علت روش های فینیشینگ و پولیش دندان بعد از کامپوزیت با تکنولوژی های پیشرفته به روز می شوند.

انجام صحیح پولیش دندان بعد از ونیرکامپوزیت نه تنها برای ملاحضات زیبایی شناختی بلکه برای سلامت دهان و دندان نیز اهمیت دارد.ونیرکامپوزیت هایی که مرحله فینیشینگ آن ها به خوبی انجام نمی شود می توانند به مشکلات متعدد بالینی نظیر تجمع پلاک، تحریک لثه، سایش بالاتر و پوسیدگی های مکرر و عدم زیبایی شناختی منجر شوند. ونیر کامپوزیت هایی که مرحله پولیشینگ و فینیشنگ آن ها به خوبی انجام شود زیبایی،دوام و طول عمر بیشتری دارند.

مراحل کاشت ونیر مستقیم و پولیش دندان بعد از کامپوزیت

بررسی عیوب ظاهری دندان های بیمار یا مشکلات ونیرکامپوزیت قبلی

در صورتی که دندان هایتان را قبلا کامپوزیت کرده اید و ادغام ترمیم خوب بوده و نقطه تماس و چسبندگی صحیح باشد می توان با حفظ ونیر کامپوزیت قبلی، ونیر مستقیم را مجددا روی آنها فرم دهی کرد.

لایه گذاری کامپوزیت دندان

این مرحله به علت وجود شکاف و ظاهر شدن حباب حین لایه گذاری نیاز به تبحر و مهارت بالایی دارد.برای داشتن یک سطح بسیار زیبا و صاف و انجام فینیشینگ و پولیش دندان بعد از کامپوزیت در زمان کوتاه تر معمولا دندانپزشک باید از حداقل لایه ها استفاده کند.

برای بازسازی ونیرکامپوزیت می توان از یک لایه ونیر کامپوزیت با مقدار مناسب استفاده کرد و ابزار هایی کمک گرفت که می تواند به فرم دهی کامپوزیت کمک کند.برای بازسازی کامپوزیت دندانپزشک ها معمولا از برس های قدامی یا ابزار های مخصوصی که در کیت های کامپوزیت همراه با رزین ها به فروش می رسنداستفاده می کنند.

بیشتر بدانید  اصلاح طرح لبخند

پس از فرم دهی کامل و برقرایپیوند بین کامپوزیت و مینای دندان می توان از سندبلاست جهت پولیش دندان و سپس از اسید فسفریک به مدت ۳۰ ثانیه به منظور شستشو استفاده کرد.پس از سفت شدن ونیرکامپوزیت باید به فیشینگ سطح ونیر پرداخت.اولین مرحله از فیشینگ تعریف خطوط انتقال است.برای مشاهده بهتر، می توان آنها را با یک خودکار مشخص کرد تا بتوان فضای بسیار نرم اطراف سطح خطوط انتقال را تمیز کرد.

پس از فیشینگ می توان از ابزار مخصوص در سطح جلویی و در ناحیه برجسته ونیر استفاده کرد.برای ایجاد سطحی صاف تر می توان از سنگ Arkansas با سرعت کم استفاده کرد.در صورتی که فرم دهی کامپوزیت به خوبی انجام شده باشد این مرحله نیاز به سپری کردن زمان زیادی ندارد.

پس از فیشینگ از چرخ لاستیکی Diatech Speed Guard بدون خمیر یا ابزار چرخشی پولیش می توان استفاده کرد تا در نهایت پولیش دندان پس از کامپوزیت به اتمام برسد.

تکنیک های پولیش دندان بعد از کامپوزیت

به منظور پولیش دندان از دو تکنیک پولیش تک مرحله ای و چند مرحله ای می توان استفاده کرد.در ادامه تفاوت های این دو تکنیک را بررسی می کنیم:

سیستم های پولیش کامپوزیت تک مرحله ای

این سیستم ها با بهره گیری از پولیشرهای الماس برای کاهش زمان آماده سازی و پولیش دندان بعد از کامپوزیت معرفی شده اند.این سیستم ها می توانند کانتورینگ، فینیشینگ و پولیشینگ را با استفاده از یک ابزار واحد تکمیل کنند و سطح کامپوزیت دندان را در حداقل زمان ممکن پولیش کنند. به همین دلیل به آن سیستم های تک مرحله ای می گویند.

سیستم های پولیش کامپوزیت چند مرحله ای

در سیستم های پولیش کامپوزیت چند مرحله ای، دندانپزشک از ابزارهای متفاوتی برای کانتورینگ، فینیشینگ و پولیشینگ استفاده می کند. چون این ابزارها به طور تخصصی برای هر مرحله طراحی شده اند؛ نتایج پولیش دندان بعد از کامپوزیت با تکنیک چند مرحله ای از لحاظ زیبایی و دوام کیفیت بالاتری دارد.طبق نتایج نشان داده شده می توان دریافت تکنیک پولیش دندان چند مرحله ای از لحاظ زیبایی و دوام با کیفیت تر از پولیش دندان تک مرحله ای است.

تفاوت پولیش دندان بعد از کامپوزیت و لمینت

سطح پرسیلین با پولیشینگ بسیار با کیفیت که در لابراتوار انجام می شود همیشه نسبت به کامپوزیت ها ماندگاری و جلای بیشتری دارد.البته امروزه حضور کامپوزیت های تکامل یافته در بازار نتایج بسیار عالی را از لحاظ تکرارپذیری و زیبایی شناختی تضمین کرده است به گونه ای که در حال حاضر ونیرهای مستقیم در حال رقابت با لمینت است.در هر صورت چون موفقیت و شکست در ونیرکامپوزیت همیشه با دستیابی به سطحی کاملا پولیش و ترمیم شده صرف نظر از برند کامپوزیت به کار رفته در آن ارزیابی می شود و از طرف دیگر ارجحیت همیشه با ایجاد سطح صاف و بسیار براق بعد از پولیش کامپوزیت بوده؛ تحقیقات بسیار گسترده ای انجام گرفته تا ابزارهاو تکنیک های پولیش دندان بعد از کامپوزیت به نحوی توسعه داده شود که نتایج آن از لحاظ زیبایی و ماندگاری با لمینت دندان قابل قیاس باشد.

ابزارهای لازم برای پولیش دندان بعد از کامپوزیت

برای پولیش دندان بعد از کامپوزیت ابزار های متعددی وجود دارد که دندانپزشک زیبایی می تواند بر اساس تجربه و مهارت خود از آن ها بهره بگیرد.در مطالعاتی که در گذشته انجام شد ونیرهای کامپوزیت با استفاده از یک سیستم پولیشینگ مبنی بر دیسک ترمیم شدند و نتایج نشان داده است که سیستم فوق بسیار مقرون به صرفه و کار با آن بسیار سریع و آسان است.در نتیجه پولیش دندان بعد از کامپوزیت با آن فوق العاده است.

بیشتر بدانید  انواع کامپوزیت دندان

در ادامه سیستم های متعدد فینیشینگ و پولیشینگ موجود برای ترمیم های کامپوزیت که کارایی منحصربفرد آنها در پولیش دندان بعد از کامپوزیت به اثبات رسیده را معرفی می کنیم.تکنیک هایی که پزشکان برای فینیشینگ و پولیشینگ کامپوزیت به کار می برند شامل موارد زیر است:

تیغ کارباید (Carbide Burs) کانتورینگ کامپوزیت ونیر

انواعی از تیغ های کارباید وجود دارند که برای کانتورینگ و فینیشنگ کامپوزیت دندان می توان از آن استفاده کرد.متداول ترین آن ها دارای یک تیغه با فلوت ۸ تا ۳۰ هستند و برای حاشیه لثه توصیه می شوند چرا که در مقایسه با سایر ابزارها برای بافت های نرم مناسب تر هستند.

الماس های فینیشینگ (Finishing Diamonds) کامپوزیت دندان

الماس ها برای کانتورینگ،تنظیم و پولیش دندان بعد از کامپوزیت استفاده می شوند و در انواع سایزها و شکل ها و با موارد ساینده مختلف مانند ماسه سنگ (grit) ساخته شده اند.اندازه مواد ساینده بین ۸ تا ۵۰ میکرون است و تیغ ها به ترتیب اندازه در الماس فینیشینگ قرار گرفته اند.یعنی از یک تیغ درشت شروع شده و به یک تیغ ریزتر ختم می شوند.این الماس ها باید با اسپری آب و سرعت کمتر از ۵۰۰۰۰ دور در دقیقه برای پولیش دندان بعد ازکامپوزیت استفاده شوند.استفاده از سایر ابزارهای پولیشینگ کمکی معمولا بر اساس استفاده از این تیغ های الماس انتخاب می شود.

سنگ های فینیشینگ (Finishing Stones) ونیر کامپوزیت

این سنگ ها برای پولیش دندان بعد از کامپوزیت که حداکثر سایش مورد نیاز است به کار می روند.

پوینت ها، سرهای لاستیکی و چرخ ها (Rubber Cups, Points  و Wheels) برای پولیش دندان

اگر چه از این ابزار عمدتا در پولیشینگ استفاده می شود اما هم چنین ممکن است در کانتورینگ نیز از آن استفاده کرد. این ابزارها در انواع سایزها، شکل ها و تیغ ها موجود هستند.ساینده های تعبیه شده در این ابزارها عمدتا از جنس کاربید سیلیکون، اکسید آلومینیوم یا حتی الماس هستند.

خمیرها (Pastes) برای پولیش کامپوزیت دندان

خمیرهای اکسید آلومینیوم و الماس بیشترین کاربرد را به عنوان خمیرهای پولیشینگ کامپوزیت دارند.هر دو خمیر با تیغ های مختلفی وجود دارند و باید با ابزارهایی مانند نمدیا برس های مخصوص برای پولیش دندان بعد از کامپوزیت به کار روند.

دیسک ها و نوارها

در پولیش دندان از دیسک ها برای کاهش ناصافی،کانتورینگ، فینیشینگ و پولیشینگ می توان استفاده کرد.دیسک ها و نوارها می توانند در سطح بالایی پولیش بعد از کامپوزیت دندان را انجام دهند.اکثر تولید کنندگان دیسک ها را با ساینده های اکسید آلومینیوم آغشته می کنند که بیشتر برای ترمیم های قدامی مناسب هستند.جنس نوار ها فلزی یا پلاستیکی است و برای صاف کردن و پولیشینگ سطح کامپوزیت به کار می رود.

فواید پولیش دندان کامپوزیت شده

از فواید پولیش دندان کامپوزیت شده می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رفع خراش
  • برطرف کردن زبری
  • از بین بردن بدرنگی  و لکه های ایجاد شده بر سطح دندان

توصیه می شود حتما هر ۶ ماه یک بار جهت پولیش کامپوزیت دندان هایتان به دندانپزشک مراجعه کنید.

بیشتر بدانید  اهمیت انتخاب بیمار در درمانهای زیبایی و عواقب ناشی از عدم توجه به این مورد

مراقبت از کامپوزیت دندان

مراقبت از کامپوزیت اهمیت زیادی دارد.عدم مراقبت صحیح از کامپوزیت موجب تغییر رنگ و لب پریدگی آن می شود.کامپوزیت نیاز به مراقبت های خاصی دارد که حتما باید به آن عمل کنید.بعد از انجام کامپوزیت از جویدن خوراکی های سفت مانند آجیل،پسته،فندق خودداری کنید.چنان چه این موارد را رعایت نکنید کامپوزیت دچارساییدگی و لب پریدگی می شود.

یکی دیگر از مواردی که پس از کامپوزیت باید حتما به آن توجه کنید استفاده از مسواک نرم و مناسب جهت جلوگیری از تغییر رنگ و ایجاد خراش بر سطح کامپوزیت است.از مواد غذایی رنگی که موجب تغییر رنگ کامپوزیت دندان می شود نیزاستفاده نکنید.مواد غذایی رنگی عبارت است از:چای،قهوه،سیگارو…

پس از کامپوزیت باید حتما به طور دوره ای دندان هایتان را جرم گیری کنید زیرا تجمع رسوبات و رنگ ها اطراف پلاک های دندان زیاد است و باید برطرف شود.اگر هنگام خواب عادت به دندان قروچه دارید حتما این موضوع را دندانپزشکتان مطرح کنید تا با تجویز نایت گارد در موقع خواب از وارد شذن آسیب به دندان های شما جلوگیری کند.به دلیل ظرافت کامپوزیت دندان و حساسیت در طبیعی بودن آن حتما به دنبال بهترین دندانپزشک کامپوزیت باشید تا نتایجی ایده آلی برای شما رقم بخورد.

هزینه پالیش کامپوزیت

به جرات می توان گفت هزینه کامپوزیت دندان به خصوص پالیش نسبت به هزینه دیگر خدمات دندانپزشکی کمتر است.دیگر خدمات دندانپزشکی مانند کامپوزیت دندان و لمینت دندان قطعا هزینه های بیشتری دربر خواهند داشت.با انجام پولیش شما در مقابل پرداخت هزینه کم دارای دندان های صاف،درخشان و زیبا خواهید شد.برای پالیش نمی توان هزینه دقیقی مشخص کرد زیرا هزینه پالیش به عوامل مختلفی از جمله مطب،تخصص دندانپزشک و سایر موارد بستگی دارد.

جمع بندی

در آخر محققین به این نتیجه رسیده اند که ظاهر زیبا و دوام کامپوزیت تا حدودی به روش های پولیشینگ و تکنیک های فیشینگ به کار رفته پس از فرم دهی آن بستگی دارد.مطالعات زیادی برای بررسی کارایی سیستم های مختلف پولیش دندان بعد از کامپوزیت انجام شده است.در این مطالعات انواع مختلف سیستم های پولیشینگ بر اساس موارد زیر بررسی شده اند:

  • ساینده های مورد استفاده
  • اندازه آن ها
  • انواع پوشش
  • زمان پولیشینگ
  • تکنیک پولیش
  • گرمای تولید شده طی آن
  • بافت سطح پس از پولیشینگ
  • زوایای ایجاد شده روی دندان ها بعد از آن

بر اساس مطالعات انجام شده نتایج زیر به دست آمده است:

برای دست یابی به ظاهر خوب بافت،توجه به فرم دهی و مدل سازی کامپوزیت با استفاده از مواد Flowable بسیارمهم است.

هرچقدر زمان صرف شده در مدل سازی و فرم دهی بیشتر باشد؛ مدت زمان مرحله فینیشینگ به طور قابل توجهی کاهش می یابد.

هر چه دندانپزشک از ابزار های چرخشی کمتر استفاده کند پولیش کامپوزیت نتیجه بهتری خواهد داشت.

نتایج نشان داده است تکنیک پولیش دندان چند مرحله ای از لحاظ زیبایی و دوام، بسیار با کیفیت تر از پولیش دندان تک مرحله ای است.

استفاده از ابزارهای مناسب و تکنیک تک مرحله ای، زمان زیادی را که روی صندلی طی کامپوزیت ونیر صرف می شود؛ کاهش می دهد.

پولیش دندان ها علاوه بر جرم زدایی سطح دندان ها بر روی ریشه دندان ها نیز قابل انجام است زیرا هنگامی که فعالیت باکتری ها افزایش پیدا می کند به مرور زمان به داخل لثه هجوم آورده و موجب پسروی لثه می شوند.

نوشتهٔ پیشین
مشکلات کامپوزیت دندان
نوشتهٔ بعدی
عمر روکش دندان چقدر است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

لوگو دکتر علیرضا عابدینی
لوگو دکتر علیرضا عابدینی
فهرست
Call Now Button
× مشاوره آنلاین هم اکنون