ایمپلنت زیرکونیا

ایمپلنت زیرکونیا

ایمپلنت زیرکونیا امروزه محبوبیت زیادی در بین متقاضیان ایمپلنت پیدا کرده است . در گذشته ایمپلنت های مورد استفاده از جنس تیتانیوم ساخته می شدند اما با ورود ایمپلنت زیرکونیا به بازار توانست موفقیت چشم گیری به دست آورد .اگر در انتخاب ایمپلنت تیتانیوم یا زیرکونیا دچار تردید گشته اید با دکتر علیرضا عابدینی بهترین دندان پزشک نجف آباد اصفهان همراه باشید.

دندانپزشک زیبایی و کاشت دندان در نجف آباد اصفهان

ایمپلنت های تیتانیومی و زیرکونیا هر دو زیست سازگار هستند و فرایند یکپارچگی استخوان به خوبی در آن ها انجام می شود (منظور از یکپارچگی استخوان ، فرآیند رشد استخوان پیرامون ایمپلنت و جوش خوردن آن به ایمپلنت است).

ایمپلنت زیرکونیا درمانی بسیار جدید در عرصه‌ی دندانپزشکی  است، این ایمپلنت از سال ۲۰۰۷ مورداستفاده قرار گرفت ،در صورتی که ایمپلنت های از جنس تیتانیوم از سال ۱۹۸۰ مورد استفاده قرار می گرفتند . زیرکونیا یک ماده‌ی کریستالی است که وقتی در دندانپزشکی جهت ساخت ایمپلنت دندان مورداستفاده قرار می‌گیرد، رنگ دندان را به خود می‌گیرد.

می توان گفت بخش زیادی از شهرت ایمپلنت زیرکونیا به خاطر شباهت زیاد آن به الماس است. ماده کریستالی زیرکونیا برای استفاده به عنوان ایمپلنت اندکی تغییر رنگ یافته و به رنگ دندان در می آید .

اغلب ایمپلنت های زیرکونیا به صورت یک تکه ساخته می شوند یعنی اباتمنت و پایه ایمپلنت یک تکه هستند و لازم نیست اباتمنت را در مرحله ای جداگانه بر روی ایمپلنت پیچ کنید .

ایمپلنت زیرکونیا

قدرت و مقاومت ایمپلنت زیرکونیا

ایمپلنت زیرکونیا دارای خاصیت ارتجاعی کمتری است بنابراین نسبت به ایمپلنت تیتانویم احتمال شکستگی آن بیشتر است . ایمپلنت تیتانیوم فوق العاده قوی است و از خاصیت خمشی بالایی برخوردار است . همان طور که گفته شد، ایمپلنت زیرکونیا علیرغم مقاومت در مقابل فشار، در مقابل نیروهای الاستیک شکننده تر است. گاهی اوقات در حوزه دندانپزشکی ایمپلنت نیاز به استفاده از ایمپلنتی با قطر باریک وجود دارد. علت آن ممکن است کمبود فضا برای کاشت دندان یا نازک بودن استخوان باشد.

بیشتر بدانید  مراحل ایمپلنت

بنابر تحقیق های انجام شده هر ایمپلنتی که قطری کمتر از ۳٫۷۵ میلی متر دارد دچار شکستگی جدی میشود. در تحقیق دیگری مشخص شد از هر هجده ایمپلنت زیرکونیا، هفت مورد آن شکسته اند و یکی در مرحله جوش خوردن به استخوان دچار مشکل شده است چون امکان پنهان کردن آن در زیر لثه وجود نداشته است. گزارش شده است که میزان کلی ایجاد ترک در ایمپلنت زیرکونیا تقریبا ۲۲ تا ۳۰% است. در دندانپزشکی ایمپلنت این میزان شکست، غیر قابل قبول است.

با این حال به خاطر داشته باشید این محدودیتها در انواع خاص ایمپلنت زیرکونیا ( مانند ایمپلنتهای باریک) بیشتر است.  از طرفی امروزه تا حد زیادی اشکالات در حال اصلاح هستند و ایمپلنت زیرکونیا با طراحی دو تکه (اباتمنت جدا) نیز وارد بازار شده است که بسیاری از این مشکلات را حل میکند.

در اکثرموارد شاید افراد به دلیل مقاومت بیشتر ایمپلنت تیتانیوم را به ایمپلنت زیرکونیا ترجیح دهند اما از مزایای ایمپلنت زیرکونیا نسبت به تیتانیوم می توان به زیبایی بیشتر و نداشتن آلرژی اشاره کرد .

ویژگی های ایمپلنت زیرکونیا

ایمپلنت زیرکونیا بهتر است یا تیتانیوم؟

هنگام انتخاب جنس ایمپلنت حتما به نکات زیر توجه کنید :

آلرژی به تیتانیوم : درصد افرادی که به تیتانیوم حساسیت دارند بسیار کم است. به علت حساسیت ضعیف ، آزمایش خراش پوستی برای شناسایی آلرژی مناسب نیست و کاربرد محدودی در این زمینه دارد . برای شناسایی آلرژی به تیتانیوم می توان از تست ملیسا استفاده کرد . گاهی اوقات نتیجه تست ملیسا به اشتباه مثبت در می آید و تأیید می کند فرد به تیتانیوم آلرژی دارد .
تست واکنش پذیری مواد کلیفورد : با استفاده از آزمایش خون می توان فهمید نمونه سرم خون به مواد دندانپزشکی چگونه واکنش می دهد . اگر چه با این آزمایش دندانپزشک می تواند اطلاعات مطمعنی درباره آلرژی های کنونی پیدا کند اما نمی توان از آن برای آزمایش موادی که در داخل بدن بیمار قرار می گیرد استفاده کرد .
بیرون ماندن ایمپلنت از لثه: معمولا ایمپلنت باید حدود ۶ ماه در زیر لثه بماند تا فرایند رشد استخوان و آمیخته شدن آن به ایمپلنت طی شود . از لحظه ای که ایمپلنت طی عمل جراحی داخل استخوان فک جای می گیرد باید دارای ثبات یا گشتاور مشخصی باشد . تا زمانی که ایمپلنت ها ثبات خوبی ندارند باید در زیر لثه بمانند وهیچ حرکت یا لغزشی نداشته باشند تا ثبات ثانویه برقرار شود .
ایمپلنت های زیرکونیا اکثرا یک تکه هستندبه گونه ای که در آن اباتمنت و پایه ایمپلنت سر هم است و نمی توان آن را زیر لثه گذاشت . زمانی که اباتمنت از لثه بیرون گذاشته می شود نگرانی از ثبات ایمپلنت بیشتر می شود .
از آنجایی که ایمپلنت زیرکونیا طراحی یک تکه دارد دندانپزشک باید سر آن را برای قرار گرفته در داخل پروتزی که روی آن سوار می شود، آماده و تنظیم کند. در این مرحله ممکن است ترکهای ریز ایجاد شوند و بعد گسترش پیدا کنند.

 

ایجاد ترک هنگام تنظیم ایمپلنت : هنگام  تنظیم ایمپلنت زیرکونیا با دریل ممکن است ترک های میکروسکوپی در آن شکل بگیرد . ایمپلنت زیرکونیا با وجود مقاومت بالایی که دارد انعطاف پذیری آن کم است و ممکن است بشکند . ترک های میکروسکوپی ایجاد شده در ایمپلنت زیرکونیا در نهایت منجر به شکستگی پروتز می شود .

ایمپلنت تیتانیومی بهتر است یا زیرکونیا؟

ایمپلنت های زیرکونیا و تیتانیوم مزایا و معایب خاص خود را دارند و نمی توان گفت کدام یک نسبت به دیگری برتری دارد . تصمیم گیری بین این دو بستگی به شرایط و عوامل مختلفی دارد که در ادامه برای شما بیان می کنیم :

بیشتر بدانید  عمر متوسط ایمپلنت دندان چقدر است؟

قیمت و هزینه تمام شده

ایمپلنت زیرکونیا از ایمپلنت تیتانیوم گران تر است بنابراین برای کاشت آن باید هزینه بیشتری بپردازید .

یکپارچگی استخوان و التیام بافت ها

ایمپلنت تیتانیوم و زیرکونیا هر دو زیست سازگار هستند و می توان به خوبی آن ها را به استخوان فک جوش داد .ایمپلنت تیتانیوم طول عمر بیشتری نسبت به ایمپلنت زیرکونیا دارد البته ایمپلنت های زیرکونیایی که امروزه در بازار تولید می شود نیز مقاومت نسبتا خوبی دارد . سازندگان ایمپلنت زیرکونیا مشتریان را از شوک الکتریکی ایمپلنت تیتانیومی می ترسانند و ادعا دارند در صورتی که هر نوع فلز دیگری در دهان فرد باشد تیتانیوم باعث جریان پیزوالکتریک می شود . باید گفت این نگرانی تقریبا بی مورد است و تاکنون هیچ  شواهد و مستنداتی در این زمینه دیده نشده است.

سهولت کاشت ایمپلنت

کاشت ایمپلنت تیتانیوم نسبت به زیرکونیا آسان تر است زیرا اکثر ایمپلنت های زیرکونیا طراحی یک تکه و سرهم دارند بنابراین نمی توان آن را کامل در زیر لثه قرار داد . اخیرا ایمپلنت زیرکونیا با طراحی دو تکه نیز ساخته می شود که کاشت آن همانند ایمپلنت تیتانیومی است اگر چه هنوز استفاده از آن گسترده نشده است.

زیبایی

در ایمپلنت تیتانیومی اگر لثه بیمار نازک باشد یا استخوان فک باریکی داشته باشد ممکن است بخش فلزی ایمپلنت نمایان شود . ایمپلنت زیرکونیا سفید رنگ و شبیه به دندان طبیعی است به همین علت زیبایی بیشتری دارد و در صورت پس روی لثه آسیبی به زیبایی لثه وارد نمی شود .

استحکام و مقاومت

ایمپلنت تیتانیومی بسیار محکم و مقاوم است. این نوع ایمپلنت انعطاف ‌پذیری بالایی داشته و در مقابل شکستگی مقاومت می‌کند. زیرکونیا انعطاف‌ پذیری کمتری دارد بنابراین ممکن است شکستگی‌های میکروسکوپی در آن ایجاد شود اما به ‌طور کلی ایمپلنت زیرکونیا بسیار محکم و مقاوم می‌باشد.

بیشتر بدانید  انواع کامپوزیت دندان
در مطب دکتر علیرضا عابدینی بهترین دندانپزشک نجف آباد، بهترین برندهای ایمپلنت قابل ارائه به مراجعه کنندگان عزیز می باشد.
نوشتهٔ بعدی
ایمپلنت دندان به روش پانچ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

لوگو دکتر علیرضا عابدینی
لوگو دکتر علیرضا عابدینی
فهرست
Call Now Button
× مشاوره آنلاین هم اکنون